ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από κόσκινο όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι ψάχνουν οι αρχές

Αρχική > Άρθρα > Από κόσκινο όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι ψάχνουν οι αρχές

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνουν το επόμενο διάστημα όλες τις …περγαμηνές των Διοικητών των Νοσοκομείων, οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Υγείας, μετά την υπόθεση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας ο οποίος φέρεται να παρουσίασε πλαστά τέσσερα πτυχία, τόσο σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ όσο και με βάση δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, κυβερνητικοί παράγοντες έχουν δώσει εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να εξετασθούν όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, ώστε να μη βρεθεί η κυβέρνηση προ νέου απρόοπτου.

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες επικρατεί σάλος με τα στοιχεία που εμφανίζουν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας να έχει παρουσιάσει πλαστά πτυχία.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και περίπου έναν χρόνο διέρρεε ότι θα άλλαζε το νόμο για την επιλογή των Διοικητών των Νοσοκομείων ώστε οι διαδικασίες να είναι πιο διαφανείς και τα κριτήρια επιλογής, αξιοκρατικά και ενιαία για όλους.

Βέβαια όπως φαίνεται και αυτό έμεινε στα χαρτιά. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Έρχεται νέο σύστημα επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων! Όλες οι πληροφορίες»

Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει απαντήσει σχετικά με τις πληροφορίες για τα πλαστά πτυχία του Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας, παρά το σάλο που έχει προκληθεί, ενώ δεν έχει ανακοινώσει και νέα μέτρα για τη διασφάλιση της αυθεντικότητας των πτυχίων των Διοικητών που επιλέγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέο κύμα εξόδου Διοικητών Νοσοκομείων από το ΕΣΥ! Όλες οι πληροφορίες

Με νέα κριτήρια οι διορισμοί των Διοικητών στα Νοσοκομεία! Τι έρχεται

Άρχισαν οι απομακρύνσεις Διοικητών Νοσοκομείων! Ποιοι απολύθηκαν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button