ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από Σεπτέμβρη και αν ο νέος νόμος για τα ονόματα των γιατρών που πάνε σε συνέδρια με φαρμακευτικές!

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων ότι θα συνταχθεί νέος νόμος για να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που πάνε σε συνέδρια, αλλά όλα δείχνουν ότι η υπόθεση δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα.

Βέβαια έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί εντολή να βρεθεί η νομική «φόρμουλα» ώστε να ξεπεραστεί το «μπλοκάρισμα» που προέκυψε μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αλλά η διαδικασία δεν αναμένεται να είναι σύντομη λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα επιστημονικά συνέδρια δε θεωρούνται προωθητική ενέργεια από τις φαρμακευτικές εταιρείες, και συνεπώς δε θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των γιατρών που παρίστανται. Δείτε ΕΔΩ ακριβώς τι προβλέπει η απόφαση: “Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!”

Η καθυστέρηση πάντως στην προώθηση των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων αποδίδεται από καλά γνωρίζοντες και στο γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει λάβει εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου, να ολοκληρώσει άμεσα άλλες ρυθμίσεις που να βελτιώνουν την καθημερινότητα των ασθενών είτε στο ΕΣΥ είτε στις γενικότερες συναλλαγές τους με το σύστημα Υγείας.

Το κλίμα καθυστέρησης λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, οφείλεται και στο γενικότερο πολιτικό κλίμα των ημερών καθώς οι περισσότεροι αναμένουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ανασχηματισμό που μπορεί να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!

Έκτακτες συσκέψεις στον ΕΟΦ για τα ονόματα των γιατρών που έλαβαν χορηγίες από φαρμακευτικές!

Ανατροπή στις φαρμακευτικές: «Μπλόκο» στη δημοσιοποίηση ονομάτων γιατρών!

Στα «χέρια» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων η δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που πάνε σε συνέδρια!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button