ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από τα νησιά των Κυκλάδων για νοσηλεία στη Σύρο! Νέος σταθμός αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ

Στόχος η Σύρος να αποτελέσει τον κύριο προορισμό των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ από τα νησιά των Κυκλάδων.
Το νέο σταθμό στη Σύρο επισκέφθηκε ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης συνοδευόμενος από βουλευτές της περιοχής, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κώστα Καρακατσιανόπουλο, το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κώστα Λιτζεράκο και κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο της διαδικασίας για την εγκατάσταση στο νησί, του σταθμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Η δράση αυτή, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, υλοποιείται σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού, η οποία θα διαθέσει ελικόπτερο NH-90. Η λειτουργία του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει από τις 24 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

ελικόπτερο

Στο πλαίσιο του ταξιδίου ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε από τη διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά. Το υπουργείο Υγείας θεωρεί σημαντικό τον ρόλο του νοσοκομείου του νησιού δεδομένου πως στόχος είναι να γίνονται οι περισσότερες μεταφορές του ΕΚΑΒ μέσω του νέου σταθμού αεροδιακομιδών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button