ΑπόψειςΣυνεντεύξεις - Άρθρα

Από την Ουγκάντα με αγάπη…

Από τις φτωχογειτονιές της Βενεζουέλας και τις παράγκες τις Κολομβίας τώρα και στη χώρα μας. Αυθεντικά, πηγαία και υπερήφανα. Πηγή περηφάνειας στον καφενέ και παράδειγμα για μίμηση για όλες τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Γήπεδο Λάρισας, 18 Οκτωβρίου 2015. Δύο «τραυματιοφορείς» εντός εισαγωγικών μεταφέρουν με εντελώς απαράδεκτο αν όχι επικίνδυνο τρόπο ποδοσφαιριστή που τραυματίστηκε.

Οι παρουσιαστές στην τηλεόραση γελάνε, οι φίλαθλοι στον καναπέ πίνουν τις μπύρες τους ξεκαρδισμένοι και η χώρα γίνεται για άλλη μια φορά διεθνώς ρεζίλι.

https://www.youtube.com/watch?v=MkJwvhQXNDQ
και στη Guardian: https://www.facebook.com/theguardian/videos/10153702918701323/?fref=nf

Ας θέσουμε λοιπόν τα πράγματα για μια ακόμα φορά στην δυσάρεστη θέση τους

1. Οι τραυματιοφορείς έχουν μια συγκεκριμένη δουλειά να κάνουν η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη νίκη της τοπικής ομάδας ή τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού

τραυματίας1

2. Η δουλειά τους δεν περιλαμβάνει διάγνωση

3. Ακόμα και στην περίπτωση που η διάγνωση είναι αρνητική, υποχρέωσή τους είναι να μην προκαλέσουν βλάβη εκεί που δεν υπάρχει

τραυματίας2

4. Κάθε επαγγελματίας και μάλιστα επαγγελματίας υγείας οφείλει να έχει κόσμια και όχι αλήτικη συμπεριφορά

τραυματίας3

5. Κύριοι σας παίρνει η τηλεόραση, και οι μπαμπουίνικες συμπεριφορές έχουν αντανάκλαση πάνω μας και στη χώρα

6. Δεν άκουσα πέρα από γέλια τίποτα που να αφορά ποινές, απόλυση, ονόματα δραστών κτλ. Όλα καλά ε;

7. Λάρισα και φίλοι Λαρισαίοι λυπάμαι αλλά το συμβάν χαρακτηρίζει κατ αρχήν την πόλη σας. Για να μην την χαρακτηρίζει αντιδράστε.

τραυματίας4

8. Γιατρός αγώνα υπήρχε; Φυσικά. Επί του παρόντος φέρει διαφόρων τύπων ευθύνες που δεν έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τους εμπλεκόμενους. Το ίδιο και ο διαιτητής, ο παρατηρητής και όλοι όσοι ανευθυνουπεύθυνοι το είδαν από κοντά ή από την τηλεόραση.

9. Τέλος όποιος θέλει ή έχει ανάγκη να «φάει ένα κομμάτι ψωμί» πρέπει στοιχειωδώς να το σέβεται
Αυτό που φοβάμαι πλέον είναι ότι όταν χαρακτηρίζει κανείς «Ουγκάντα στην Ευρώπη» την Ελλάδα μάλλον προσβάλει τους Αφρικανούς….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button