Ειδήσεις Υγείας

Από τι κινδυνεύετε, όταν έχετε έλλειψη της βιταμίνης D;

Όμως τι μπορείτε να πάθετε αν έχετε μειωμένα επίπεδά της βιταμίνης D στο αίμα σας;

Επιρρεπείς στην κατάθλιψη

Νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι έχουν μειωμένα επίπεδα της βιταμίνης του ήλιου έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Κίνδυνος για άνοια

Οι ενήλικοι που παρουσίαζαν, σε σχετική έρευνα, έλλειψη στη βιταμίνη D, είχαν κατά 53% αυξημένο ρίσκο άνοιας, ενώ εκείνοι που είχαν σοβαρή έλλειψη της D, είχαν 125% αυξημένο ρίσκο, σε σύγκριση πάντα με τα άτομα που είχαν ισορροπημένα επίπεδα της D.

Κίνδυνος για  ψωριασική αρθρίτιδα

Σχετική έρευνα, διαπίστωσε ότι το 62% των ατόμων που έχουν ψωριασική αρθρίτιδα, έχουν στο αίμα τους ανεπαρκή επίπεδα της βιταμίνης D. Επομένως συμπεραίνουν οι ειδικοί επιστήμονες της mayio clinic επιβάλλεται οι ασθενείς να λαμβάνουν την πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

Καρδιακές παθήσεις

Η έλλειψη της D, αυξάνει την πιθανότητα στεφανιαίας νόσου κατά 32% αναφέρουν οι επιστήμονες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν

Πνευμονία

Οι πιθανότητες  πνευμονίας είναι 2,5 φορές μεγαλύτερες στα άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους, καθώς η έλλειψή της αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Έρευνες έχουν συνδέσει τα επίπεδα της D στο αίμα με το αυξημένο ρίσκο νευρομυϊκών νόσων, όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με συγκριτική ανάλυση 32 μελετών από το «The American Journal of Public Health» άτομα με χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, ανεξαρτήτως αιτίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button