ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από τον Σεπτέμβριο οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια από το ΚΕΣΥ! Τι προβλέπει τροπολογία

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τελικώς πλήρως την αρμοδιότητα των εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και όχι νωρίτερα, όπως προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα οι αρμοδιότητες για τα ιατρικά συνέδρια και τα σεμινάρια που εδώ και χρόνια ανήκουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) περνούν πλέον στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας το οποίο είναι αυτό που θα ελέγχει πλήρως ποια επιστημονική εταιρεία θα διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις αλλά και ποιες εταιρείες θα χορηγούν τις εκδηλώσεις αυτές.

Αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια με …χρονοκαθυστέρηση

Οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια έχουν δρομολογηθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά επειδή προέκυψαν διάφορα προσκόμματα, κυρίως σε σχέση με τις χορηγίες που θα δίνονται αλλά και με το ποιος θα διαχειρίζεται τα σχετικά κονδύλια, πήραν πολλές παρατάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Ποιοι θα μπορούν να διοργανώνουν ιατρικά συνέδρια μετά τις αλλαγές του υπ.Υγείας! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, σε μία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του υπουργείου φέρεται να μην γνώριζε ότι υπήρξαν δυσαρέσκειες και αντιδράσεις σχετικά με το ποιος θα διαχειρίζεται όλα τα χρήματα από τις χορηγίες αλλά και ποιος θα ήταν αυτός που θα λάμβανε τις τελικές αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα συμμετάσχει και ποιος όχι σε επιστημονικές εκδηλώσεις.

Όπως και να ‘χει με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας θα δίνει τις εγκρίσεις από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως – όπως αναφέρεται- και να γίνει η μετάβαση από τον ΕΟΦ στο ΚΕΣΥ των νέων αρμοδιοτήτων χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα “κουρευτούν” τα ιατρικά συνέδρια! Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Τα πάνω κάτω στις επιστημονικές εταιρείες φέρνει νομοσχέδιο του υπ.Υγείας! Όλες οι αλλαγές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button