ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Από το γραφείο στην …Εντατική! Νέες κλινικές στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

«Την πόρτα τους» άνοιξαν 13 νέες ειδικές κλίνες στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και κυρίως όσων έχουν ανάγκη να νοσηλευτούν σε ειδικές κλινικές! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός, ότι καθημερινά το ιατρικό προσωπικό κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να εξευρεθεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Και αυτό γιατί πολλά κρεβάτια εντατικής παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Συνέπεια είναι να χάνονται ζωές και τα πανάκριβα μηχανήματα, που αποτελούν τον εξοπλισμό των κρεβατιών να παλιώνουν χωρίς καν να έχουν χρησιμοποιηθεί.

Πλέον όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου “με την βοήθεια όλων των συντελεστών του Νοσοκομείου, αλλά κυρίως του Νοσηλευτικού προσωπικού άνοιξαν επιπλέον 13 ειδικές κλίνες με αποτέλεσμα πλέον να λειτουργούν όλες.

Ενδεικτική η σχετική ανάρτηση στο Facebook, του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη ο οποίος υπαινίχθηκε ότι οι νοσηλευτές αντί να εργάζονται στο ΕΣΥ απασχολούνταν σε γραφεία βουλευτών και αλλού.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση!

fullsizerender

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικότερα:

Η ΜΕΘ Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής από τέσσερις (4) κλίνες έχει τώρα δυναμικότητα δέκα (10) κλίνες, η ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας από πέντε (5) κλίνες στις οκτώ (8) κλίνες και η ΜΑΦ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας από πέντε (5) κλίνες στις εννέα (9) κλίνες.
Στην τελευταία περίπτωση οι τέσσερις (4) κλίνες δεν είχαν λειτουργήσει εδώ και δώδεκα χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανοίγουν τις πόρτες τους οι ιδιωτικές ΜΕΘ στον ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button