Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Απώλεια στύσης λόγω προφυλακτικού: Τι να κάνετε για να μην συμβεί!

Είναι χιλιοειπωμένο ότι η χρήση προφυλακτικού προστατεύει τόσο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όσο και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Όμως πολύ συχνά οι άνδρες παραπονιούνται ότι κάποιες φορές όταν το χρησιμοποιούν χάνουν τη στύση τους. Έτσι επιλέγουν να παίρνουν το ρίσκο και κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Andrologia έδειξε ότι ένας στους έξι άνδρες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όταν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Μάλιστα ένα ποσοστό των ανδρών που αγγίζει το 37% από 18 έως 35 ετών ανέφερε τουλάχιστον μία εμπειρία απώλειας της στύσης που σχετίζονταν με τη χρήση του προφυλακτικού.

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι σε μικρότερο ποσοστό αναγκάστηκαν να το βγάλουν πρόωρα αφού ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν… να αποδώσουν.

 

 

 

 

 

 

Για να μην ξανασυμβεί

Η Δρ Jan Schifren, γυναικολόγος και ειδική στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία συνιστά στο ισχυρό φύλο να ακολουθήσουν τους παρακάτω κανόνες για να μην έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό:

Να επιτρέπουν στο έτερο ήμισυ να βοηθούν στην τοποθέτηση του αν φυσικά συμφωνούν με αυτό.

Να έχουν το προφυλακτικό σε κοντινή απόσταση και ήδη ανοιγμένο.

Να δοκιμάσουν ένα λεπτότερο προφυλακτικό από λάτεξ, ή ένα προφυλακτικό κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη (polyisoprene), το οποίο μπορεί να αυξήσει την απόλαυση στο σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το μέγεθος των… προσόντων τους; 12 λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button