Ειδήσεις Υγείας

Αρθρίτιδα: Οι τροφές που επιδεινώνουν τον πόνο και το πρήξιμο στις αρθρώσεις!

Ο πιο κοινός τύπος αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα, η οποία προσβάλλει κυρίως τα χέρια, τα γόνατα και τη σπονδυλική στήλη και οφείλεται στη σταδιακή φθορά του χόνδρου ανάμεσα στις αρθρώσεις.

Πολύ συχνά οι πάσχοντες βιώνουν έντονα τα συμπτώματα καθώς η πάθηση παρουσιάζει εξάρσεις αλλά και υφέσεις.

Πάντως οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic επισημαίνουν, ότι οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και να αποφεύγουν το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις του Oliver Eaton, διευθυντής της κλινικής Pro-Health στη Μεγάλη Βρετανία ο οποίος επισημαίνει ότι «Οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν την υγεία των αρθρώσεών μας και απλές διατροφικές αλλαγές μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας».

Στο πλαίσιο αυτό συστήνουν η διατροφή τους να περιλαμβάνει το ψάρι, τα πουλερικά, το άπαχο κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και φυτικές ίνες, τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, και τα όσπρια και να καταναλώνουν στο ελάχιστο λιπαρά, τηγανητά ή ζαχαρώδη προϊόντα.

Καλό είναι οι ασθενείς να αποφεύγουν να καταναλώνουν τηγανισμένα τρόφιμα, ειδικά αυτά που τηγανίζονται σε φυτικά έλαια. Άλλες τροφές που θα πρέπει να αποφεύγουν οι πάσχοντες είναι:

Καφές

 

 

 

 

 

Ο καφές μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της οξύτητας του αίματος, η οποία μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε φλεγμονή. Προτείνεται η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή άλλων ροφημάτων.

Αναψυκτικά και γλυκά

 

 

 

 

 

Όπως ο καφές, έτσι και τα ανθρακούχα ποτά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την οξύτητα του αίματος, επιδεινώνοντας τη φλεγμονή.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

 

 

 

 

 

 

Οι τροφικές αλλεργίες, ή δυσανεξίες μπορεί να είναι μια κοινή αιτία στην φλεγμονή, καθώς συμβαίνουν όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου αντιδρά υπερβολικά σε κάποια ουσία που περιέχεται σε τρόφιμα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επιδείνωση του πόνου των αρθρώσεων.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button