Ειδήσεις Υγείας

Αρθρίτιδα: Ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε;

Οι πάσχοντες συχνά βιώνουν περιόδους όπου τα συμπτώματα επιδεινώνονται, αλλά αυτές οι περίοδοι είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Οι ειδικοί λένε ότι η διατροφή θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της αρθρίτιδας ενώ η διατροφολόγος Cassandra Barns περιγράφει τις πιο σημαντικές τροφές που οφείλουν να αποφεύγουν οι πάσχοντες από αρθρίτιδα:

Κόκκινο κρέας

 

 

 

 

 

Το κόκκινο κρέας περιέχει σχετικά υψηλά επίπεδα λιπαρού οξέος ωμέγα-6 (αραχιδονικό οξύ), το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε προ-φλεγμονώδεις ουσίες στο σώμα και μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο και τη φλεγμονή. Ωστόσο μικρή ποσότητα καλής ποιότητας κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι ευεργετική, παρέχοντας καλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών, όπως ο σίδηρος. Ωστόσο, τα άτομα με αρθρίτιδα μπορεί να επωφεληθούν αν περιοριστούν σε 1-2 μερίδες την εβδομάδα.

Τηγανητές τροφές

 

 

 

 

 

 

Καλό είναι οι ασθενείς να αποφεύγουν τα τηγανισμένα τρόφιμα, ειδικά αυτά που τηγανίζονται σε φυτικά έλαια καθώς  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.

Καφές

 

 

 

 

 

 

Ο καφές μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της οξύτητας του αίματος, η οποία μπορεί να επιδεινώσει οποιαδήποτε φλεγμονή. Αλλά ούτε και οκαφές χωρίς καφεΐνη δεν αποτελεί καλή εναλλακτική λύση καθώς εξακολουθεί να περιέχει ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για το σώμα.

Αναψυκτικά και γλυκά

 

 

 

 

 

 

Όπως ο καφές, έτσι και τα ανθρακούχα ποτά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν την οξύτητα του αίματος, επιδεινώνοντας τη φλεγμονή.

Ορισμένα λαχανικά

 

 

 

 

 

Κάποια λαχανικά μπορεί να επιδεινώσουν τον πόνο και τη φλεγμονή για ορισμένα άτομα με αρθρίτιδα. Τέτοια είναι οι ντομάτες, οι λευκές πατάτες, οι μελιτζάνες και οι πιπεριές. Τα περισσότερα άλλα λαχανικά είναι ευεργετικά και πρέπει να αποτελούν το κύριο μέρος των περισσότερων γευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποτοξίνωση τώρα: Με αυτές τις τροφές θα «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button