ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρθροσκοπήσεις και Ντυνάν αυτήν την εβδομάδα στην εξεταστική! Ποια πρόσωπα μπαίνουν στο στόχαστρο

Η επιτροπή συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη 24 Μαΐου και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr εκτός από το «φάκελο» Ντυνάν αναμένεται να ανοίξει και αυτόν της τιμολόγησης των αρθροσκοπήσεων.
Ένας φάκελος ο οποίος είχε φθάσει και στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεδομένου ότι φέρεται να εμπλέκεται βουλευτής.

Επεστράφη ωστόσο στη Βουλή και στην εξεταστική επιτροπή, όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr.

Οι αρθροσκοπήσεις και ο Μ.Σαλμάς

Πρόκειται για την υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην αν.υπουργός υγείας Μάριος Σαλμάς της ΝΔ και την οποία είχε διατυπώσει στη Βουλή ο νυν αν.υπουργός Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με τον κ.Πολάκη, ο Μ.Σαλμάς κατόρθωσε μέσω «δικών του ανθρώπων» να τιμολογήσει τη διαγνωστική αρθροσκόπηση με υπέρογκες τιμές, μια εξέταση η οποία κατά τον Παύλο Πολάκη δε χρειάζεται καν.

πόλεμος Πολάκη-Σαλμά

Συγκεκριμένα ο κ.Πολάκης υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη εξέταση (διαγνωστική αρθροσκόπηση) δεν είναι αναγκαία, αφού η διάγνωση μπορεί να γίνει με μία απλή μαγνητική τομογραφία.

Ωστόσο όπως έχει δηλώσει, ο Μάριος Σαλμάς κατόρθωσε να τιμολογήσει την εξέταση σε τιμή μάλιστα επέμβασης με τη συμβολή του Λεωνίδα Γρηγοράκου του ΠΑΣΟΚ (πρώην αν.υπουργός Υγείας), αλλά και με τη συμβολή της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Αττικόν η οποία ζήτησε να τιμολογηθεί η εξέταση.

Κατά τον Παύλο Πολάκη, ο Μάριος Σαλμάς στη συνέχεια πήρε το πράσινο φως από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) το οποίο και τιμολόγησε τη συγκεκριμένη εξέταση 1500 ευρώ τη στιγμή που στην Αμερική η μέγιστη τιμή για την ίδια εξέταση είναι 450 δολάρια. Διαβάστε ΕΔΩ για τι άλλο κατηγορεί τον Μ.Σαλμά ο Π.Πολάκης: «Άγριος πόλεμος Πολάκη-Σαλμά για τις τιμές στις αρθροσκοπήσεις! Όλες οι αποφάσεις που άναψαν φωτιές»

Οι νέες τιμές των αρθροσκοπήσεων

Πάντως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) τιμολόγησε εκ νέου την αρθροσκόπηση η οποία να σημειωθεί αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση η τιμή από 1500 ευρώ έπεσε στα 150 ευρώ. Η απόφαση του ΚΕΣΥ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης καθορίζεται στο ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Η εν λόγω κοστολόγηση αφορά στην ιατρική αμοιβή, δεδομένου ότι η διαγνωστική αρθροσκόπηση θεωρείται εγκεκριμένη ιατρική πράξη. Πλέον του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ θα καλύπτεται και σετ αναλωσίμων της διαγνωστικής αρθροσκόπησης έως του ποσού των εκατόν πενήντα (150) ευρώ, βάσει του τιμολογίου αγοράς».

Ο Παύλος Πολάκης να σημειωθεί ότι είχε δηλώσει πως ο Μάριος Σαλμάς είχε καταθέσει προς αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ 550 ασθενείς έναντι 1500 ευρώ έκαστος.

Φάκελος Ντυνάν

Εκτός από την υπόθεση με τις αρθροσκοπήσεις την Τετάρτη 24 Μαίου η εξεταστική επιτροπή στη Βουλή αναμένεται να ασχοληθεί και με την πώληση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Η κυβερνώσα παράταξη θεωρεί ότι στην πώληση έγιναν παρατυπίες με συνέπεια να πουληθεί το νοσοκομείο σε πολύ μικρότερο αντίτιμο από ότι θα μπορούσε.

Όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, οι κυβερνητικοί βουλευτές παρότι έχουν…βάλει στο μάτι τον Άδωνι Γεωργιάδη, στην υπόθεση αυτή θα στοχεύσουν και στο πρόσωπο του Μάκη Βορίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινά ο άγριος πόλεμος στην εξεταστική! Όλες οι πληροφορίες από τα στρατόπεδα των κομμάτων

Συστήνονται «ομάδες κρούσης» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική στην Υγεία! Όλο το παρασκήνιο

ΆΡΘΡΟ του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Εξεταστική Επιτροπή για το μεγάλο φαγοπότι στο χώρο της Υγείας»

Δείτε τους 12 υπουργούς Υγείας από το 1997-2014 που θα ελέγξει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!

Που στοχεύει η εξεταστική σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Ντυνάν! Όλο το παρασκήνιο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button