ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Αρνούνται να αξιολογηθούν οι υπάλληλοι του ΕΟΦ! Τι αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση

Μία απόφαση που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στο χώρο του φαρμάκου, έλαβαν πρόσφατα οι υπάλληλοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, σε Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν πως δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν για το έργο τους στον Οργανισμό έστω βέβαια κι αν οι ίδιοι αξιολογούν καθημερινά εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να περνούν από ειδική αξιολόγηση ώστε να διαπιστώνεται η αποδοτικότητά τους. Πρόκειται για νόμο που είχε ψηφίσει η ΝΔ ενώ επεκτάθηκε και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ωστόσο – όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr– φαίνεται πως οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ δεν επιθυμούν να περάσουν από τη “μέγγενη” των αξιολογήσεων παρότι η αξιολόγηση είναι το βασικό εργασιακό τους πεδίο.

Να σημειωθεί πως κλιμάκια του ΕΟΦ σε καθημερινή βάση αξιολογούν κυρίως ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, παρέχουν τις απαραίτητες άδειες κυκλοφορίας προϊόντων και φαρμάκων και αξιολογούν μεταξύ άλλων την αξιοπιστία των σκευασμάτων.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πάντως πως ο κλάδος προτίθεται επισήμως να θέσει την άρνησή του στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρωτικούς ελέγχους σε φαρμακευτικές και ΕΟΦ ξεκινούν μικτά κλιμάκια ελέγχου! Όλες οι πληροφορίες

Έφοδος ελεγκτών στον ΕΟΦ για τα φάρμακα! Τι πήραν μαζί τους

ΕΟΦ: Νέες διευκρινήσεις στη διαφήμιση φαρμάκων! Τι αλλάζει

Παρασκήνια: Όταν ο ΕΟΦ …διδάσκει ορθογραφία!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button