ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

ΑΡΣΙ: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών “παγώνει” τις επισχέσεις με ΕΔΕ! Τι απαντά η ίδια

Πόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνας Παγώνη και της Αριστερής Συσπείρωσης για την Ανατροπή (ΑΡΣΙ). Αιτία οι επισχέσεις των ειδικευόμενων γιατρών στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, όχι μόνο δεν στήριξε τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων γιατρών αποφεύγοντας να παραβρεθεί ακόμα και στις συνελεύσεις αλλά αντιθέτως με τη μέθοδο της τρομοκρατίας, όπως υποστηρίζουν, φρόντισε κατά τη διάρκεια των επισχέσεων να ενημερώσει τους ειδικευόμενους της, ότι θα συγκαλέσει ΕΔΕ επειδή έχει διαπιστώσει ότι δεν συμπληρώνονται σωστά οι φάκελοι των ασθενών.

Έτσι πριν από λίγες μέρες οι ειδικευόμενοι της Γ’ Παθολογικής κλινικής, που είναι διευθύντρια η κα Παγώνη, έλαβαν έγγραφη ενημέρωση για να παραστούν όλοι σε ΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου της οποίας το αντικείμενο ούτε καν προσδιοριζόταν.

Παράλληλα την κατηγορούν ότι ως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών θα όφειλε πρώτη και καλύτερη να εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει ότι οι ώρες εργασίας των ειδικευόμενων δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 52 εβδομαδιαίως. Αντιθέτως , όπως υποστηρίζει η Αριστερή Συσπείρωση για την Ανατροπή στην κλινική της κα Παγώνη οι ειδικευόμενοι εργάζονται έως και 90 ώρες την εβδομάδα.

Απάντηση Ματίνας Παγώνη στο HealthReport.gr

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο HealthReport.gr, χαρακτήρισε ψευδή και ανυπόστατα τα όσα της καταλογίζουν οι γιατροί που πρόσκεινται στην ΑΡΣΙ, τονίζοντας ότι ουδέποτε δεν διέταξε ΕΔΕ εις βάρος κανενός γιατρού.

”Πρόκειται για σύσταση -ενημέρωση ως προς το πως πρέπει να συμπληρώνονται οι φάκελοι των ασθενών, σε καμία περίπτωση δεν είναι ΕΔΕ, δηλώνει χαρακτηριστικά η κα Παγώνη, προσθέτοντας,” Επιφυλάσσομαι να ασκήσω  τα νόμιμα δικαιώματα μου για τα όσα μου καταλογίζουν .. Πρωτοστάτησα στους αγώνες για να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των ειδικευόμενων γιατρών, με συνεχείς πιέσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας”.

Σε ότι άφορα τα ράντζα δεν έχω μόνο εγώ στην κλινική μου, όλα τα νοσοκομεία όλες οι κλινικές της χώρας έχουν. Είναι θέμα που πρέπει να το λύσει το υπουργείο Υγείας. Είμαστε γιατροί, δεν μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο τους ασθενείς, είπε καταλήγοντας η κα Παγώνη.

Να σημειωθεί ότι η Αριστερή Συσπείρωση Ανατροπής καλεί όλους τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Αθηνών να συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση που έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 14.00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button