ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζει η εξόφληση των παλαιών οφειλών σε ιδιώτες! Πόσα θα δώσουν νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη από το υπουργείο Οικονομικών συνολικά θα εκταμιευθούν 5,5 δις ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν οι προμηθευτές του δημοσίου τομέα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενέργεια που είχε απαιτηθεί από την τρόικα και είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό προκειμένου να μπει «ζεστό» χρήμα στην αγορά και να μπορέσει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας.

χρήματα

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τα νοσοκομεία θα εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες προμηθευτές τους ύψους 605 εκατ. ευρώ μέχρι τον Αύγουστο σε πρώτη φάση, ενώ αντίστοιχα ο ΕΟΠΥΥ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να αποπληρώσει οφειλές 200 εκατ. ευρώ (έως τις αρχές Αυγούστου).

Από το ποσό των 5,5 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί γενικότερα για τα χρέη του δημοσίου, ο τομέας της Υγείας θα λάβει κοντά στα 2 δις ευρώ.

Ειδικότερα τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέσουν στους προμηθευτές τους μέχρι τον Φθινόπωρο (Οκτώβριο) συνολικά 1,121 δις ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα μοιράσει συνολικά 709 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ για οδοντιατρικές εργασίες! Όλες οι λεπτομέρειες

«Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button