ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζει η επιστροφή των απολυμένων γιατρών του ΠΕΔΥ! Πονοκέφαλος στο υπ.Υγείας

Πρόκειται για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που με το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα αφού βρέθηκαν στη διλληματική κατάσταση να επιλέξουν ανάμεσα στο ιατρείο τους και τη δημόσια θέση.

Μετά από δικαστικές μάχες δύο ετών και πλέον, οι γιατροί του ΠΕΔΥ δικαιώθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη και αρχίζουν σιγά σιγά να επιστρέφουν στο σύστημα.

Με βάση την ενημέρωση του Προέδρου των γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτη Ψυχάρη οι γιατροί της Αττικής που δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών με τις αποφάσεις 1217/2016 και 1009/2016, μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με το ίδιο προηγούμενο καθεστώς.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, τα ονόματα των γιατρών που περιέχονται στις δικαστικές αποφάσεις και επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, θα πρέπει να προσέλθουν στην 1η ΥΠΕ και να κάνουν αίτηση επαναφοράς.

Ο πονοκέφαλος του υπ.Υγείας

Πάντως η δικαστική αυτή εξέλιξη όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, δεν κάνει και ιδιαίτερα… χαρούμενη την οδό Αριστοτέλους.

Άλλωστε όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδίωκε να αποφύγει την επαναπρόσληψη των απολυμένων γιατρών, κάτι που διεφάνη ξεκάθαρα και από το νομοσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση για το ΠΕΔΥ.
Γεγονός καθόλου τυχαίο όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αφού οι όποιοι ανασχεδιασμοί για το νέο ΠΕΔΥ αλλά και οι προσλήψεις, πρέπει να πάρουν και την έγκριση της τρόικας.
Διαβάστε ΕΔΩ ποιες ήταν εδώ και καιρό οι προθέσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τους απολυμένους γιατρούς του ΠΕΔΥ, παρότι προεκλογικά άλλα υποσχόταν η κυβέρνηση: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Όσοι απολύθηκαν μένουν εκτός! Τα σχέδια του υπ.Υγείας»

Πλέον όμως μετά τις δικαστικές αποφάσεις που δίνουν το δικαίωμα στους γιατρούς του ΠΕΔΥ να επιστρέψουν στο σύστημα, φαίνεται ότι θα προχωρήσει άμεσα ο επανασχεδιασμός των Μονάδων Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το νομοσχέδιο για ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγείας! Όλο το παρασκήνιο

ΠΕΔΥ: Ξεκινούν μετακινήσεις γιατρών-προσωπικού από και προς τα νοσοκομεία! Ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται

Γιατροί ΠΕΔΥ: Όσοι απολύθηκαν μένουν εκτός! Τα σχέδια του υπ.Υγείας

Τέλος τα ιδιωτικά ιατρεία για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ! Όλες οι προθεσμίες του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button