ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζουν οι έλεγχοι για αποδείξεις στα ιατρεία! Τι πρόστιμα θα επιβάλλονται

Σε εφαρμογή τίθεται σταδιακά η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και στον τομέα της υγείας, βάση της οποίας αυστηρά πρόστιμα περιμένουν τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις στα ιατρεία τους.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου θα ξεκινήσει εντατικά στις αρχές Σεπτεμβρίου δεδομένου ότι και τα έσοδα του κράτους εμφάνισαν μαύρη τρύπα λόγω της μη καταβολής των πρώτων δόσεων της εφορίας.

Βέβαια οι έλεγχοι δε θα εστιάσουν μόνο στις αποδείξεις αλλά και στην αξιοποίηση των μηχανήματων POS που πρέπει πλέον να διαθέτουν όλοι οι γιατροί. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Σαρωτικοί έλεγχοι για POS στα ιατρεία! Αρχίζει το κυνήγι για «μαύρο χρήμα»

Φαίνεται πάντως ότι το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να εστιάσει στα ιατρικά επαγγέλματα- όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr– καθώς διαπιστώνεται ότι οι επαγγελματίες του χώρου …αποφεύγουν να κόβουν αποδείξεις μετά την απόφαση να μην αξιοποιούνται τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου, έως ότου τουλάχιστον διορθωθεί αυτό το λάθος.

Τι πρόστιμα προβλέπονται

Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι πλέον θα επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές σε όλους όσοι δεν κόβουν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, σε επιχειρήσεις όπως σε ιατρεία προβλέπεται ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως 2.500 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων, ενώ σε περίπτωση υποτροπής θα επιβάλλεται διπλάσιο πρόστιμο έως 5.000 ευρώ. Στην περίπτωση όμως νέας υποτροπής, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ χωρίς καμία έκπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Επανασχεδιάζονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι διαδικασίες για τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών!

Μέχρι τις 25 Αυγούστου οι αιτήσεις για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button