ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζουν οι έλεγχοι στις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Τι θα κάνει το υπ.Υγείας

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας τις λίστες χειρουργείων που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ήδη όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, δόθηκε εντολή στους ελεγκτές να ερευνήσουν καταρχάς εάν όλα τα νοσοκομεία δημιούργησαν τις λίστες χειρουργείων, όπου τηρείται η σειρά προτεραιότητας για τους ασθενείς με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά.

Εξάλλου είχε διαπιστωθεί ότι λίγες ημέρες πριν τη διορία που είχε δοθεί στους Διοικητές των Νοσοκομείων (1η Απριλίου) από το υπουργείο Υγείας, πολλά νοσοκομεία δεν ήταν έτοιμα. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Με αγκάθια οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

Οι πελάτες με τα …βαλιτσάκια

Εκτός αυτού-σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– οι ελεγκτές θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν εάν ήδη κάποιοι μεγαλογιατροί έχουν επιχειρήσει να καταστρατηγήσουν τις λίστες με διάφορα τρικ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους …πελάτες τους με το απαραίτητο αντίτιμο (βλέπε φακελάκι).

Άλλωστε είναι γνωστός ένας από τους βασικούς τρόπους με τον οποίο παρακάμπτονται οι προτεραιότητες, αφού διάφοροι γιατροί φροντίζουν να βαφτίζουν απλά προγραμματισμένα περιστατικά σε επείγοντα.

Η απόδειξη του αντιθέτου αποτελεί άλλωστε πάντα μια δύσκολη υπόθεση, καθώς μόνο ο θεράπων ιατρός μπορεί να γνωρίζει όλα τα ιατρικά δεδομένα κι αν ένας ασθενής κινδυνεύει ή όχι.

Ενδεικτικό του φαινομένου που υπήρχε και υπάρχει ακόμη στο δημόσιο ΕΣΥ, είναι το γεγονός ότι στις μεταξύ τους συνομιλίες οι καλά γνωρίζοντες ονομάζουν τους «πελάτες» των μεγαλογιατρών ως …βαλιτσάκια.

Και αυτό επειδή εμφανίζονται οι ασθενείς στην πύλη του νοσοκομείου έτοιμοι και συνεννοημένοι για να χειρουργηθούν, κουβαλώντας μαζί τους τη βαλίτσα τους με τα προσωπικά τους είδη για όσο χρειαστεί να νοσηλευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Editorial: Όταν όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι «φακελάκηδες» στα νοσοκομεία, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα

Ξεκινούν οι λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία! Πως θα ορίζεται η σειρά προτεραιότητας

Έτοιμη η διευκρινιστική εγκύκλιος για τις λίστες χειρουργείων! Οι προετοιμασίες στα νοσοκομεία

Στοπ στα χειρουργεία ρουσφέτια στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση για τις λίστες προτεραιότητας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button