ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αρχίζουν τα «παζάρια» στον ΕΟΠΥΥ για κλινικές- διαγνωστικά! Τι κουρεύεται

Ξεκινά και επισήμως το έργο της η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ η οποία σε αυτή τη φάση θα ασχοληθεί όχι με τα φάρμακα όπως είχε προγραμματισθεί, αλλά με τις ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα και τους γιατρούς.

Τα μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης θα έχουν συνάντηση με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των διαγνωστικών κέντρων, προκειμένου φυσικά να κουρέψουν όσο το δυνατόν τις δαπάνες που σήμερα δίνονται για νοσηλείες και εξετάσεις.

ιδιωτικές κλινικές

Στο στόχαστρο είναι βέβαια οι υπερχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών που «φορτώνουν» τις νοσηλείες των ασθενών με επιπλέον ποσά ώστε να εισπράξουν και περισσότερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Εκτός αυτού εδώ και καιρό τα αρμόδια όργανα του ΕΟΠΥΥ έχουν εντοπίσει πολλές κλινικές τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια, που την ώρα της εισαγωγής των ασθενών, τους ζητούν προκαταβολή χιλιάδων ευρώ για την επέμβαση που θα κάνουν. Δείτε ΕΔΩ πως υπερχρεώνουν όχι μόνο τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους ασθενείς: «Έρχονται νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ για ιδιωτικές κλινικές που υπερχρεώνουν τους ασθενείς!»

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα επιχειρήσει -λένε πηγές του HealthReport.gr -να λάβει μέτρα σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους ιδιωτικούς φορείς, ώστε η συνολική δαπάνη για κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις να μην ξεπερνά τον προϋπολογισμό που έχει ορισθεί με συνέπεια να πρέπει οι πάροχοι να καταβάλουν claw back (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων).

Άλλωστε η τρόικα – λένε πληροφορίες του HealthReport.gr– καιρό τώρα έχει διαμηνύσει στην ηγεσία του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΥΥ, ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι πάροχοι να μην πληρώνουν claw back.

διαγνωστικές εξετάσεις

Μάλιστα για τις διαγνωστικές εξετάσεις οι τροϊκανοί έχουν προειδοποιήσει πως αν δε συγκρατηθεί η δαπάνη, θα ζητήσουν εδώ και τώρα να κουρευτούν οι τιμές στις εξετάσεις κατά 70%. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ: «Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας».

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, οι δαπάνες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για τις διαγνωστικές εξετάσεις κινούνται στα 35 εκατ. (ανά μήνα) χωρίς rebate και claw back. Η δαπάνη για τις διαγνωστικές εξετάσεις δεν πρέπει μηνιαίως να ξεπερνά τα 25,1 εκατ. ευρώ καθώς το ετήσιο ποσό έχει καθορισθεί στα 302 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλα τα οριστικά «κουρέματα» σε εξετάσεις και επισκέψεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ!

Έρχονται νέα μέτρα του ΕΟΠΥΥ για ιδιωτικές κλινικές που υπερχρεώνουν τους ασθενείς!

Νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πότε θα εφαρμοστεί

Άγριο κατσάδιασμα του τροϊκανού Καρόνε για την Υγεία! Τι είπε σε υπουργείο, ΕΟΠΥΥ, ΕΟΦ

Έρχεται νέο άγριο κούρεμα στα διαγνωστικά αν δε μειωθούν οι δαπάνες! Το τελεσίγραφο της τρόικας

Πως θα υπολογίζεται η συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις με τις νέες τιμές! (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button