ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χωρίς ελαστικά και συντήρηση! Πως καταστρέφεται η δωρεά του Ιδρύματος «Σ.Νιάρχος»

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρά την ενίσχυση του στόλου ασθενοφόρων από την δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η κατάσταση ειδικά στον νομό Αττικής με την διαθεσιμότητα ασθενοφόρων παραμένει οριακή.

Ο στόλος μπορεί να ενισχύθηκε με 58 ασθενοφόρα αλλά εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό. Αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια μάλιστα δεν έχουν ελαστικά, σημειώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ!

Χαρακτηριστικό είναι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο φορέα ότι δέκα μήνες μετά τη δωρεά, δεν έχει δοθεί λύση στο θέμα της συντήρησης-επισκευής μέσω των συμβάσεων, καθώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΕΚΑΒ-Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος –Εταιρείας – Αντιπροσωπείας.

Χωρίς συντήρηση τα ασθενοφόρα και στην Περιφέρεια

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας, αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ αφού η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους.

Αποτέλεσμα όμως είναι να φεύγει ασθενοφόρο από τον Βόλο και μέσω Λάρισας να αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! «Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Πάντως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εδώ και καιρό καταγγέλλουν το πρόβλημα χωρίς ωστόσο να λάβουν καμία απάντηση από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ. «Εάν δεν δοθούν λύσεις άμεσα η κατάσταση θα επιβαρυνθεί. Το Συνεργείο Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση και να μετριάσει το πρόβλημα, πλην όμως το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα.

Καλούμε την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον Αν. Υπουργό Υγείας να σταματήσουν τις αθρόες ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ» υπογραμμίζει το Σωματείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακινήσεις πληρωμάτων του ΕΚΑΒ σε διοικητικές θέσεις! Στο πόδι οι εργαζόμενοι

Παραιτήθηκε-Αποπέμφθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ! Όλο το παρασκήνιο

Όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μιλούσαν για νεκρούς και η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button