Φύση και Διατροφή

Ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό τα φρούτα και τα λαχανικά! Έρευνα

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των ενηλίκων παγκοσμίως θα έπρεπε να διπλασιάσει την τρέχουσα κατανάλωση σε φρούτα και λαχανικά προκειμένου να λαμβάνει την ελάχιστη πρόσληψη πέντε μερίδων (400 γραμμάρια) ημερησίως που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Επιπλέον, η μέγιστη πλειοψηφίατων ενηλίκων παγκοσμίως 60% με 87% σε 13 γεωγραφικές περιοχές με βάση τη διατροφή, λαμβάνουν μικρότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη και χάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα διατροφής και υγείας. H έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Nutrilite Health Institute της Amway και αναλύει τα δεδομένα που αφορούν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών της Παγκόσμιας Επισκόπησης Υγείας του ΠΟΥ . Κατά τα αποτελέσματα της έρευνας, οι περισσότεροι ενήλικες παγκοσμίως δεν λαμβάνουν την ποσότητα ή την ποικιλία των 1 φυτοθρεπτικών συστατικών – πρόκειται για οργανικές ενώσεις που εντοπίζονται σε φρούτα και λαχανικά –που ενδεχομένως χρειάζονται για την υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας τους. Ενώ δεν έχουν καθοριστεί ακόμη ενιαία επίπεδα συνιστώμενης κατανάλωσης φυτοθρεπτικών παγκοσμίως, ένας αυξανόμενος όγκος έρευνας δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτοθρεπτικά πιθανώς παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την προαγωγή της υγείας των ματιών, των οστών και της καρδιάς μέχρι την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και του εγκεφάλου. Αρκετά μάλιστα φυτοθρεπτικά είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλλουν στη καταπολέμηση της βλάβης που προκαλείται στα κύτταρα του σώματος με την πάροδο του χρόνου. Για παγκόσμια ανάγκη ευαισθητοποίησης όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την πρόσληψη φυτοθρεπτικών, κάνει λόγο και ο Keith Randolph, Ph.D.,στρατηγικός αναλυτής διατροφικής τεχνολογίας στο Nutrilite Health Institute και συμπράττων συγγραφέας της έρευνας .

Σχετικά Άρθρα

Back to top button