ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ατελείωτες ουρές ταλαιπωρίας στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! (ΦΩΤΟ)

Ποδαρικό με ταλαιπωρία έκανε για δεκάδες βαριά πάσχοντες ο νέος χρόνος, καθώς από το πρωί της Τρίτης 2 Ιανουαρίου 2018 είχαν στηθεί σε ατελείωτες ουρές στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ το οποίο παρουσίαζε ουρές ενώ το μηχάνημα που έδινε τη σειρά προτεραιότητας στους ασθενείς ήταν χαλασμένο.

Την ίδια στιγμή οι ασθενείς εκτός από την ουρά ήρθαν αντιμέτωποι και με ελλειψεις πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία μάλιστα αναγράφονταν σε χαρτιά στον τοίχο έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε παρακάτω τις χαρακτηριστικές ΦΩΤΟ:

Οι ασθενείς που πάσχουν από βαριά νοσήματα και μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους μόνο από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αναγκάστηκαν να μεταβούν στο φαρμακείο του Οργανισμού με το νέο έτος, καθότι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ήταν κλειστά λόγω απογραφής.


Μάλιστα όπως καταγγέλλει η Αθανασία Παππά Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΕΑΝΑ για τις ρευματικές παθήσεις, ουδείς είχε ειδοποιηθεί ότι θα παρέμεινε κλειστό ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ που υπάρχουν στη χώρα.

“Εάν δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, ας επιστρέψουν τα ακριβά φάρμακα στα φαρμακεία της γειτονιάς για να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε” σημειώνει η Αθανασία Παππά του Σωματείου ΕΛΕΝΑ στο HealthReport.gr.

Μάλιστα η κ.Παππά προθημοποιήθηκε η ίδια να μοιράσει τα χαρτάκια προτεραιότητας στους ασθενείς προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση, κάτι που της αρνήθηκαν οι υπέυθυνοι του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ. 

Το πρόβλημα με τις ουρές παρουσιάζεται σχεδόν σε όλα τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα εδώ κια καιρό. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται χωρίς η Διοίκηση του Οργανισμού να λύνει το πρόβλημα εδώ και καιρό. Μάλιστα το HealthReport.gr επεσήμανε σε άρθρο του το πρόβλημα. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Παρασκήνια: Όταν στον ΕΟΠΥΥ τους πιάνουν οι τσιγκουνιές…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζεται το νομοσχέδιο «σκούπα» του υπ.Υγείας για Νοσοκομεία, φάρμακα, Οργανισμούς! Όλες οι πληροφορίες

Έρχονται τρία νέα μέτρα για τους «φακελάκηδες» γιατρούς στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button