ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ατομικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης στα νοσοκομεία! Ποιοι θα απολυθούν λόγω μορίων

Με βάση τα όσα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας αλλά και τον αναπληρωτή, δεν πρόκειται να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους όλοι οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται σε ιδιωτικό συνεργείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Παναγιώτης Παπανικολάου ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, ούτε καν για δύο χρόνια που προβλέπεται στην πρόσφατη τροπολογία δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους περίπου το 30% των σημερινών εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία. Και αυτό επειδή έχουν τεθεί κριτήρια για τη μοριοδότηση τα οποία στις περισσότερες φορές δεν πληρούνται από τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ: «Νέο νομοσχέδιο θα βγάζει εκτός ΕΣΥ εταιρείες καθαριότητας και σεκιούριτι!»

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου: “Η πολιτική ηγεσία ομολόγησε το ότι με την νέα νομοθετική ρύθμιση («διυπουργική τροπολογία» που ψηφίστηκε πρόσφατα με το νομοσχέδιο περί «κοινωνικής – αλληλέγγυας οικονομίας») δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται όλοι οι σημερινοί εργολαβικοί ούτε καν για τα 2 χρόνια που προβλέπεται να υπάρχει ο «θεσμός» κατ’ ανώτατο όριο : όσοι/όσες έχουν λιγότερους από 38 μήνες συνεχούς προϋπηρεσίας στο εργολαβικό συνεργείο (δηλαδή περίπου το 30% των σημερινών εργολαβικών) απολύονται από τώρα λόγω των προβλέψεων περί μοριοδότησης στην «διυπουργική τροπολογία».

Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει η σχετική τροπολογία: “Τέλος οι ατομικές συμβάσεις καθαριότητας στα νοσοκομεία! Έρχεται νέα τροπολογία για 24μηνες συμβάσεις

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι με την απομάκρυνση των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, φύλαξης κλπ. από τα δημόσια νοσοκομεία έχουν κερδηθεί χιλιάδες ευρώ σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι εταιρείες σεκιούριτι στα νοσοκομεία! Προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις. Όλες οι προϋποθέσεις

Μάχη για μια θέση στην καθαριότητα των «δικών τους παιδιών»! Τι καταγγέλλουν εργαζόμενοι

Χωρίς καθαρίστριες ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας! Νοσηλεύτριες και στην καθαριότητα στη Μυτιλήνη

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button