Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Αυνανισμός: Όλοι οι κίνδυνοι για τους άνδρες από την μεγάλη συχνότητα!

Διάφοροι μύθοι συνοδεύουν τον αυνανισμό ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα θέμα-ταμπού. Παλαιότερα οι άνθρωποι πίστευαν ότι ευθύνεται για διάφορες ιατρικές καταστάσεις όπως ακμή, στειρότητα ή ακόμα και τύφλωση.

Ο αυνανισμός αν και παραμένει θέμα ταμπού είναι μια έμφυτη πτυχή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, γι’ αυτό και οι επιστήμονες δεν σταματούν να εξερευνούν τους μύθους και τις αλήθειες που την περιβάλλουν.

Διάφορες επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια από τις πιο σημαντικές παρενέργειες του μοναχικού αυτού σπορ για τους άνδρες είναι η δυσκολία επίτευξης στύσης, αφού φαίνεται ότι η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι καλύτερη κατά μόνας.

Στο μεταξύ άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sex Research κατέληξε στο συμπέρασμα όσοι άνδρες αυνανίζονται με μεγάλη συχνότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να εμφανίσουν οίδημα στα ευαίσθητα σημεία το οποίο υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο χρόνιος αυνανισμός μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο και την χημεία του σώματος λόγω του ότι μπορεί να εκκρίνει υπερβολικά πολλές σεξουαλικές ορμόνες και νευροδιαβιβαστές.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η εμφάνιση μορφή κούρασης, πόνου ή ακόμα και τριχόπτωσης.

Μια ακόμη παρενέργεια για το ισχυρό φύλο είναι βάση έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior οι  ενοχές που νιώθουν λόγω ντροπής για τις συνήθειες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το μέγεθος των… προσόντων τους; 12 λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button