ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της Ιλαράς σε όλη τη χώρα!

Στο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν προστεθεί άλλα 35 κρούσματα από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 12/10/2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 250 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Πανικός στο υπ. Υγείας για την ιλαρά! «Κόλλησαν» και γιατροί!

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Πάντως μέχρι στιγμής στη χώρα μας δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από ιλαρά.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν πως ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι υπερδιπλάσιος, καθώς δηλώνονται μόνο όσα διαγιγνώσκονται σε νοσοκομεία ή εμφανίζουν επιπλοκές.

Οι περιοχές που εμφανίζουν αυξημένα περιστατικά ιλαράς είναι εκτός από τη Νότια Ελλάδα, η Αττική και η Πελλοπόνησος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα κρούσματα ιλαράς στο Θριάσειο Νοσοκομείο! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ιλαρά: Πώς μεταδίδεται και τι συμπτώματα έχει;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button