ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυξήσεις μισθών μόνο σε ένστολους και δικαστικούς και όχι στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Στα κάγκελα είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς αποκλείονται από τις αυξήσεις που θα δοθούν στα ειδικά μισθολόγια.
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό καταγγέλλει τον αποκλεισμό των γιατρών από τις αυξήσεις που θα δοθούν στα ειδικά μισθολόγια ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου σε όλους τους κλάδους που περιλαμβάνονται στο ειδικό μισθολόγιο στους Δικαστές, τους Ένστολους και Πανεπιστημιακούς.

Ωστόσο από τις αυξήσεις αποκλείονται οι νοσοκομειακοί γιατροί που επίσης είναι ενταγμένοι στα ειδικά μισθολόγια. Όλα αυτά την ώρα που οι γιατροί έχουν υποστεί μείωση μισθών 52% σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ. Δείτε ΕΔΩ πόσα έχασαν οι γιατροί από τα μνημόνια: “Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία”
Μάλιστα η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ότι ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει αλλά ουδέποτε πραγματοποιήθηκε ραντεβού.

Πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και είχαν δικαιωθεί και με βάση την απόφαση του ΣτΕ οι μειώσεις μισθών που έγιναν το 2012 είναι παράνομες και οι αποδοχές τους θα πρέπει να επανέλθουν.

Είναι πιθανό μάλιστα όλοι οι γιατροί έστω κι αν δεν είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη να δικαιούνται αναδρομικά. Δείτε ΕΔΩ πόσα: “Δείτε πόσα χρήματα δικαιούνται αναδρομικά οι νοσοκομειακοί γιατροί από τα κουρέματα των μνημονίων! Όλες οι δικαστικές εξελίξεις”

Να σημειωθεί ότι ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει στους εκπροσώπους του κλάδου πως τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή ούτε αυξήσεις αλλά ούτε αναδρομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πότε θα αυξηθούν οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών όπως προβλέπει απόφαση του ΣτΕ! Τι είπε ο υπ.Υγείας

«Μπλοκάρονται» τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που δικαιούνται με απόφαση του ΣτΕ! Τι ετοιμάζουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button