Ειδήσεις Υγείας

Αυξημένη χοληστερίνη: Δείτε τι προκαλεί στα πόδια αλλά και στα νύχια

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες,  η κύρια αιτία που προκαλεί τα προβλήματα στα κάτω άκρα είναι η αθηροσκλήρωση, δηλαδή η δημιουργία αθηρωματικής πλάκας στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, η οποία αποτελείται από χοληστερόλη, ασβέστιο και ινώδη ιστό.

Δείτε τι προκαλεί η αυξημένη χοληστερίνη στα πόδια και στα νύχια όταν δε ρυθμίζεται σωστά!

Πόνος στα κάτω άκρα

Η ενόχληση και ο πόνος στα πόδια είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νόσου. Λόγω της

Η στένωση των αρτηριών προκαλεί πόνο στα κάτω άκρα αφού δεν μπορεί να μεταφερθεί αρκετό αίμα στα πόδιαΈτσι δεν είναι σπάνιο πολλοί ασθενείς να διαμαρτύρπονται ότι τα πόδια τους βαριά ή κουρασμένα!

Νυχτερινές κράμπες

Όσοι πάσχουν από την περιφερική αρτηριακή νόσο ενδέχεται να αισθάνονται κράμπες ή σπασμούς συνήθως στις φτέρνες, τα δάχτυλα ή το μπροστινό μέρος του πέλματος.

%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%b1

 

 

 

 

 

 

Αλλαγές στο δέρμα και τα νύχια των ποδιών

Η μη φυσιολογική η ροή του αίματος στα πόδια κάνει στους πάσχοντες πιο σφιχτό και γυαλιστερό το δέρμα ενώ τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πιο αργά.

Παγωμένα πόδια

Αν και δεν είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα της νόσου παρ’ όλ’ αυτά τα συνεχώς κρύα πόδια αποτελούν ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Πληγές που δεν κλείνουν

Όσοι βρίσκονται σε πιο προχωρημένη μορφή της νόσου, έχουν μεγάλη πιθανότητα να παρουσιάσουν πληγές στα πόδια, γνωστές και ως ισχαιμικά έλκη, οι οποίες δεν θεραπεύονται εύκολα και χρειάζονται άμεσα την αγωγή του γιατρού.

Πάντως οι ειδικοί συνιστούν να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και να προχωράτε στις απαραίτητες εξετάσεις, αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου (όσοι είναι καπνιστές, άνω των 50, πάσχουν από διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη ή αρτηριακή πίεση ή έχουν οικογενειακό ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρησμένα πόδια: Δείτε τι να κάνετε για να ανακουφιστείτε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button