Ειδήσεις ΥγείαςΠλαστική

Αυξητική Στήθους: Πότε ενδείκνυται και πώς γίνεται

Η αυξητική στήθους είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση, με την οποία αυξάνεται το μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης.

Με τον τρόπο αυτόν αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης  ο μαστός αυξάνεται σε όγκο γίνεται πιο στητός και βγάζει προς τα έξω την εικόνα ενός συμμετρικού όμορφου στήθους. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας με περίβλημα σιλικόνης και περιεχόμενο σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό.

Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος, που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Οι πιο συνηθισμένες ηλικίες είναι αυτές μεταξύ 18 και 50 ετών. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση απευθύνεται και σε άτομα του τρίτου φύλου, όταν έχουν αποφασίσει και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να αποκτήσουν γυναικεία χαρακτηριστικά. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται επίσης σε επανορθωτικές επεμβάσεις για διόρθωση ασύμμετρων μαστών καθώς και σε αποκατάσταση μετά μαστεκτομής, όπως αναφέρει ο κ. Θάνος Κοντογιάννης.

 

 

 

 

 

 

Είναι ακίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;

Μετά από συζητήσεις και έρευνες που έγιναν προ δεκαετίας, κυρίως στις Η.Π.Α από το F.D.A.(εταιρία ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων) διαπιστώθηκε ότι είναι ακίνδυνες, δεν δημιουργούν παρενέργειες στον οργανισμό ή κακοήθειες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αισθητική χειρουργική όσο και αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή. Η επιλογή των προθέσεων σιλικόνης πρέπει να γίνεται με κριτήρια υγειονομικής ασφάλειας που προσδιορίζονται από αναγνωρισμένους διεθνείς οργανισμούς ελέγχου όπως π.χ. ο FDA στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, αποφασίζεται αν οι προθέσεις σιλικόνης θα τοποθετηθούν κάτω από το θωρακικό μυ ή πάνω από αυτόν, ανάλογα πάντα από το σωματότυπο, την εικόνα του θωρακικού τοιχώματος και των μαστών.
Επίσης, αποφασίζεται και το είδος της τομής από όπου θα μπει η σιλικόνη, αν θα γίνει στα όρια της θηλέας άλω, υπομαστικά ή στη μασχάλη.

 

 

 

 

 

 

Μετά από αυτόν το λεπτομερή έλεγχο, δίνονται οι απαραίτητες προεγχειρητικές οδηγίες και ζητούνται οι ανάλογες εξετάσεις.

Η επέμβαση αυξητικής στήθους γίνεται με γενική νάρκωση και έχει διάρκεια 1-1,5 ώρα περίπου. Οι τομές γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί από την επίσκεψη στο ιατρείο, είναι μικρές, δεν ξεπερνούν τα 4 cm και συρράπτονται με τρόπο που σχεδόν δεν αφήνουν σημάδια.

Για αυτήν την επέμβαση δε χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική ενώ για τις πρώτες 3-4 ημέρες και στη συνέχεια και για περίπου ένα μήνα οι γυναίκες φορούν έναν ειδικό στηθόδεσμο που παρέχει ασφάλεια προστατεύοντας το χειρουργημένο στήθος.

Συνιστάται οι γυναίκες να αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη αλλά και να μην οδηγούν για 10-15 μέρες. Στη δουλειά  εάν δεν είναι χειρωνακτική εργασία η επιστροφή γίνεται μετά από 4-5 μέρες από το χειρουργείο, διαφορετικά μετά από 15-20 ημέρες. Γυμναστήριο μετά από ένα μήνα περίπου.

Το συνολικό κόστος μιας τέτοιας επέμβασης υπολογίζεται μεταξύ 3.500-4.500 ευρώ, ανάλογα και με την κλινική που θα γίνει το χειρουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σιδεράκια: Οι απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα για την εφαρμογή τους

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button