ΆρθραΕμβόλιαΠαιδιά και εμβόλιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυστηρές προειδοποιήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για εμβολιασμούς στα παιδιά! Οι συστάσεις για τους μαθητές

Στο θέμα των εμβολιασμών παρεμβαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη μετά την επέκταση του αντιεμβολιαστικού κινήματος που κάνει πολλούς γονείς να αφήνουν ανεμβολίαστα τα παιδιά τους.

Όπως επισημαίνει Ανεξάρτητη Αρχή: «Ο Συνήγορος του Πολίτη κατά το τελευταίο διάστημα έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το ζήτημα των γονέων που δεν επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, παρά το γεγονός ότι δεν υφίστανται ιατρικές αντενδείξεις.

Σε συστάσεις που απευθύνονται προς ιδιώτες, ο Συνήγορος επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η αναγκαιότητα των εμβολιασμών υπογραμμίζεται από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας ως το σημαντικότερο όπλο ενάντια σε σοβαρά νοσήματα επικίνδυνα για την υγεία και τη δημόσια υγεία μειώνοντας έτσι τη νοσηρότητα στο γενικό πληθυσμό.

Ο εμβολιασμός εξάλλου θεωρείται ένας μηχανισμός συλλογικής ανοσίας ο οποίος επιτυγχάνεται μόνο με την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κρίνεται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών».

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα λάβει μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία: «Σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία! Τι αλλάζει»

Μέτρα στα σχολεία

Στο μεταξύ προκειμένου να εμβολιάζονται όλοι οι μαθητές, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση νέας αυστηρότερης οδηγίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών, έπειτα και από τη σχετική σύσταση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο Συνήγορος του Πολίτη υπογραμμίζει προς το υπουργείο Παιδείας την ανάγκη έκδοσης νέας και σαφούς στο περιεχόμενό της εγκυκλίου, η οποία δεν θα αφήνει αμφιβολία σε σχέση με την διενέργεια των εμβολίων ως προϋπόθεση για την εγγραφή μαθητριών και μαθητών στα σχολεία καθώς, όπως τονίζει «μέχρι σήμερα οι προτάσεις της Αρχής δεν έχουν γίνει δεκτές». Κατόπιν αυτών, το υπουργείο Παιδείας που εξετάζει το ζήτημα, θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button