ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που μπορεί να χάνουν και νέοι άνθρωποι τη ζωή τους από κορονοϊό! Τι δήλωσε ο Σ.Τσιόδρας

Τέσσερις βασικές εξηγήσεις έδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας για τον αιφνίδιο θάνατο 35χρονου από τη Βόρεια Ελλάδα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Θάνατος που προκάλεσε την έντονη ανησυχία στο Πανελλήνιο, δεδομένου ότι επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο χωρίς προβλήματα και ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε ελάχιστο χρόνο, σαν να κατέρρευσε ο οργανισμός τους.

Ο κ.Τσιόδρας εξήγησε ότι κατά την άποψή του αλλά και με βάση έρευνες σε παγκόσμιο επίπεδο τέσσερις μπορεί αν είναι οι εξηγήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί ο κορονοϊός “επιλέγει” περισσότερο τους άνδρες: “Τσιόδρας: Γιατί οι γυναίκες είναι πιο προστατευμένες από τον κορονοϊό; Τι δείχνουν οι έρευνες”

Όπως εξήγησε τα παιδιά αλλά και οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια συμπτώματα του κορονοϊού. Δυστυχώς όμως καταγράφονται και θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες.

Όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πνευμονία ή τη γρίπη, σημείωσε ο κ.Τσιόδρας. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι σε μελέτη που έγινε σε 2135 παιδιά στην Κίνα μόνο ένα παιδί έχασε τη ζωή του.

1.Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα
“Σε άλλες περιπτώσεις παραμένει αναπάντητο το ερώτημα για το τι συνέβη

2.Κατά μερικούς επιστήμονες η αντίδραση του οργανισμού αυτή μπορεί να οφείλεται στην μεγαλύτερη εισπνοή του ιού όταν για παράδειγμα βρίσκονται δίπλα σε ανθρώπους που νοσούν σοβαρά και βήχουν. Αυτό αποδεικνύεται – όπως υποστηρίζουν ορισμένοι επιστήμονες είπε ο κ.Τσιόδρας- από το αυξημένο ιικό φορτίο.

3.Κάποιοι άλλοι ειδικοί – δήλωσε ο κ.Τσιόδρας- θεωρούν ότι υπάρχει προδιάθεση λόγω γονιδίων ενώ αναφέρθηκε ενδεικτικά στην περίπτωση του έρπητα που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα μέχρι και θάνατο.

4.Ένας άλλος λόγος είναι η πολυσυστηματική εκδήλωση της νόσου όπου ένας οργανισμός παρουσιάζει τη μορφή της covid-19 με επιρροή στον πνεύμονα, την καρδιά και άλλα βασικά όργανα, ενώ καταγράφεται και μία ιογενής σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση τον οργανισμό.

Τέλος κατά τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κάποιοι ασθενείς που νοσούν σοβαρά έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, έχουν πιο ήπια συμπτώματα δύσπνοιας. «Και έτσι ενώ δεν εμφανίζουν σοβαρή δύσπνοια και μιλούν στα τηλέφωνα» όπως είπε «Φθάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων. Αυτό μπορεί να είναι η εξήγηση της αιφνίδιας και γρήγορης απώλειας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button