Ειδήσεις Υγείας

Αυτό είναι το «μενού» που καθαρίζει τους πνεύμονες!

Καθημερινά υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο ο άνθρωπος πραγματοποιεί 20.000 εισπνοές και εκπνοές. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή λόγω της αιθαλομίχλης αλλά και των υπόλοιπων ρύπων της ατμόσφαιρας είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για τον άμεσο καθαρισμό τους.

Δείτε που είναι το «μενού» που υπόσχεται καθαρά και γεμάτα υγεία πνευμόνια.

Σταυρανθή λαχανικά

Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Τροφές με καροτενοειδή

Τα καροτενοειδή βρίσκονται σ

Τα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα

Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τροφές με φολικό οξύ

Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

 

 

 

 

 

Σκόρδο

Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια

Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button