ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Αυτό το υπουργείο ποιος θα το πάρει; Μάχη στα κόμματα για το υπ.Υγείας! Όλο το παρασκήνιο και τα πρόσωπα

Σχεδιασμοί πριν την κάλπη για το ποιος θα πάρει το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τα σενάρια συγκυβέρνησης.
Μπορεί το υπουργείο Υγείας να θεωρείται ηλεκτρική καρέκλα για όποιον υπουργό καθίσει, φαίνεται όμως πως αποτελεί ένα ελκυστικό υπουργείο τουλάχιστον για τα κόμματα που δίνουν τη μάχη των εκλογών.

Και αυτό όχι τυχαία καθώς επιχειρούν όπως φαίνεται να στηρίξουν το κοινωνικό τους προφίλ στην Υγεία, δεδομένου πως η όποια πολιτική θα ακολουθηθεί, θα έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Και πριν καλά καλά γίνουν ακόμη και τα debate, κάποιοι μοιράζουν ήδη υπουργεία…

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων τουλάχιστον, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έχουν αρχίσει να κάνουν έντονες συζητήσεις και να μοιράζουν…καρέκλες στην οδό Αριστοτέλους.

Και μπορεί η αίσθηση που επικρατεί να είναι πως ουδείς βουλευτής θα ήθελε να πάρει το καυτό υπουργείο, στην πράξη όμως αυτό διαψεύδεται.
Αρκετοί είναι ήδη εκείνοι –όπως λένε πηγές του HealthReport.gr– που κάνουν συζητήσεις για την μετεγκατάστασή τους στο υπουργείο Υγείας. Μάλιστα θέτουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια.

Στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, έχουν ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα προταθεί, ανεξάρτητα από το ποια σύνθεση θα υπάρξει στην κυβέρνηση μετά τις 20 του Σεπτέμβρη.
Ήδη γίνονται σχεδιασμοί και το πρόσωπο που φαίνεται να κερδίζει στα …σημεία γνωρίζει καλά το χώρο της Υγείας.
Προέρχεται από αυτόν και μάλιστα θεωρείται πολιτικός με αρκετές συμπάθειες τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη φιλελεύθερη παράταξη.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως είναι το ίδιο πρόσωπο που συμβουλεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να εξετάσει λεπτομερώς τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις Π.Κουρουμπλή που υπεγράφησαν μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα και τελικώς καταργήθηκαν. (Διαβαστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Μόνο στο HealthReport.gr: Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο».)

Προς ώρας η σύνθεση για το υπουργείο Υγείας, περιλαμβάνει και ένα άλλο πρόσωπο που βρισκόταν στην οδό Αριστοτέλους, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται ανατροπές της τελευταίας στιγμής αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, λένε στο HealthReport.gr πηγές από την Κουμουνδούρου.

Στο άλλο στρατόπεδο, αυτό της ΝΔ, μπορεί οι πρώην υπουργοί Υγείας Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης να ακούνε τη λέξη…υπουργείο Υγείας και να τρέχουν, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με άλλα στελέχη της Ρηγίλλης.

Πολλοί είναι ήδη οι βουλευτές που σπεύδουν στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ζητήσουν να μετεγκατασταθούν στο υπουργείο υγείας αν η ΝΔ μπει στην κυβέρνηση.

Βέβαια η τακτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής ο πρόεδρος της ΝΔ, λένε στο HealthReport.gr στενοί του συνεργάτες, είναι να λέει σε όλους…θα δούμε.
Δεν αποκλείει μάλιστα σε κανέναν πως αν τα πράγματα πάνε καλά για τη γαλάζια παράταξη, να τοποθετηθούν στην οδό Αριστοτέλους.

Γεγονός που κάνει βέβαια ήδη κάποιους να τρίβουν τα χέρια τους, θεωρώντας πως έχουν εξασφαλίσει το υπουργείο με τη μεγαλύτερη προβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο στο HealthReport.gr: Άκυρες ΟΛΕΣ οι προεκλογικές υπουργικές αποφάσεις Κουρουμπλή με εντολή Μαξίμου! Όλο το παρασκήνιο

Απίστευτο: Προεκλογικές μετακινήσεις προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ! Στον αέρα οι εξετάσεις για το Aids

Άρχισαν οι αποχωρήσεις στον τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ! Ποιοι έφυγαν! Όλο το παρασκήνιο και οι αιχμές

Σχετικά Άρθρα

Back to top button