Ειδήσεις Υγείας

Αφυδάτωση: Τα σημάδια και τι μπορείτε να κάνετε

Η αφυδάτωση μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις, όπως μετά από άσκηση ή σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, όταν π.χ. κάνει πολλή ζέστη ή ακόμη και στα ελαφρά περιστατικά διάρροιας ή γαστρεντερικών διαταραχών.

Τα κύρια συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται είναι μεταξύ άλλων, κόπωση, ναυτία, εμετό, εφίδρωση, διάρροια και προβλήματα στα νεφρά, ξηροστοµία, ξηρά ή σκασµένα χείλη και σύγχυση και ευερεθιστότητα

Περισσότερο κινδυνεύουν να εμφανίσουν αφυδάτωση:

τα µωρά ηλικίας µικρότερης του 1 έτους
οι ηλικιωµένοι
οποιοσδήποτε έχει πυρετό
όσοι ζουν σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η αφυδάτωση που προκαλείται από διάρροια αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών στη σύγχρονη κοινωνία. Για το λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει να κινητοποιούνται αμέσως όταν το παιδί παρουσιάζει:

κλάµα χωρίς δάκρυα (βρέφη)
υπνηλία

κρύα πόδια και χέρια

σύγχυση
καθόλου ούρα για αρκετές ώρες.

Αντιμετώπιση

Η αφυδάτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού αλλά και με τη λήψη των ηλεκτρολυτών.

Οι ηλεκτρολύτες παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς ρυθμίζουν την κατανομή νερού στο σώμα, επηρεάζουν το pH του αίµατος και συμβάλλουν στη νευροµυϊκή διέγερση.

Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα με ηλεκτρικό φορτίο, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο και παίζουν σημαντικό ρόλο στον οργανισμό, αφού, μεταξύ άλλων ρυθμίζουν την κατανοµή νερού στο σώµα, επηρεάζουν το pH του αίµατος και συμβάλλουν στη νευροµυϊκή διέγερση.

Επίσης οι ηλεκτρολύτες συντελούν στις συσπάσεις των μυών, ώστε ο άνθρωπος να κινείται, να ανασαίνει και γενικά να διατηρεί την ευρωστία του.

Το ανανεωμένο almora PLUS Sachet και το νέο almora PLUS Effervescent συμβάλλουν αποτελεσματικά στη διατήρηση της σωματικής υγείας και νοητικής εγρήγορσης, ανακουφίζοντας τους ανθρώπους από τα δυσάρεστα συμπτώματα της αφυδάτωσης και της απώλειας ηλεκτρολυτών με αποτελεσματικό τρόπο αναπληρώνοντας τους ηλεκτρολύτες που έχουν χάσει.

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα το almora PLUS Sachet αποτελεί ανανεωμένη έκδοση του υπάρχοντος προϊόντος, καθώς κυκλοφορεί με νέα συσκευασία, αλλά και βελτιωμένη σύνθεση από συνδυασμό ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl) και γλυκόζης, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη σύσταση WHO/FCH/CAH/06.1 του Π.Ο.Υ., συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού και την αναπλήρωση των χαμένων ηλεκτρολυτών, ενώ διαθέτει ευχάριστη γεύση φράουλα με γλυκαντική ουσία σουκραλόζη. Είναι κατάλληλο για βρέφη (2 μηνών και άνω), παιδιά και ενήλικες. Διατίθεται σε συσκευασία δώδεκα (12) φακελιδίων.

Το almora PLUS σε νέα μορφή αναβραζόντων δισκίων – Effervescent – έχει ενισχυμένη σύνθεση για την ενυδάτωση και αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών του οργανισμού, χάρη στον συνδυασμό ηλεκτρολυτών (Na, K, Cl), μετάλλων (Mg, Zn) και δεξτρόζης που περιέχει.

Συγκεκριμένα, βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών, τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, τη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών και τη φυσιολογική λειτουργία των μυών και των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.

Συγχρόνως, περιέχει ψευδάργυρο, συστατικό που συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό οξέων και βάσεων, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών και στον φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων. Απευθύνεται σε ενήλικες και διατίθεται σε συσκευασία δεκαπέντε (15) αναβραζόντων δισκίων, ενώ έχει ευχάριστη γεύση λεμόνι.

Τα δύο συμπληρώματα διατροφής της οικογένειας almora PLUS περιέχουν εγκεκριμένα από τον EFSA (Eυρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 432/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) συστατικά.
Πληροφορίες για το almora PLUS Sachet και το almora PLUS Effervescent από το τμήμα CHC της ELPEN, τηλέφωνο: 211 1865347. Η διάθεσή τους γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ELPEN: Μεγαλώνει η «οικογένεια» του almora PLUS

Σχετικά Άρθρα

Back to top button