Ειδήσεις Υγείας

Βήχας και πονόλαιμος: Πώς θα απαλλαγείτε φυσικά;

Ο βήχας και ο πονόλαιμος είναι δύο από τα βασικότερα συμπτώματα των ιώσεων που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους κάθε χειμώνα.

Για την αντιμετώπιση τόσο του βήχα όσο και του πονόλαιμου οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν κατηγορηματικά, ότι η αντιβίωση δεν είναι απαραίτητη εκτός και αν το συστήσει ο γιατρός. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι μπορεί ο βήχας και ο πονόλαιμος να περάσει γρήγορα ακολουθώντας θεραπείες χωρίς φάρμακα!

Βήχας

Το Εθνικό Πρόγραμμα Υγείας της Βρετανίας (NHS) απορρίπτει τα αντιβηχικά φάρμακα προτείνοντας παραδοσιακά γιατροσόφια με λεμόνι και μέλι, τα οποία θεωρούν ως την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του βήχα. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του NHS αναγράφεται ότι «ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης ενός βήχα που διαρκεί λίγες μέρες ενδεχομένως να είναι μια σπιτική συνταγή που περιέχει λεμόνι και μέλι. Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος να ξεφορτωθούμε τον βήχα που προκαλείται από μια ίωση. Συνήθως, υποχωρεί όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταφέρει να νικήσει τον ιό».

Πάντως στην περίπτωση που εκτός από πονόλαιμο έχετε και βήχα πρέπει απαραιτήτως να επισκεφτείτε γιατρό αν:

Ο βήχας συνοδεύεται με πυρετό, που παραμένει υψηλός πάνω από 24 ώρες ή πυρετό που επανέρχεται, ενώ είχε πέσει για 24 ώρες ή περισσότερο.
Ο βήχας δεν υποχωρεί παρά την εξασθένιση των άλλων συμπτωμάτων.

Ο βήχας διαρκεί πάνω από μία εβδομάδα.
Ο βήχας συνοδεύεται από κιτρινοπράσινα φλέματα που μυρίζουν άσχημα.
Έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

Για τον πονόλαιμο

Για να περάσει ο πονόλαιμος κάντε γαργάρες με αλατόνερο ενώ εξίσου αποτελεσματικό είναι να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα με μέλι και λεμόνι. Σε μία κούπα χλιαρό νερό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και ένα κουταλάκι μέλι.

Η οξύτητα του λεμονιού βοηθάει στην παραγωγή σάλιου και ανακουφίζει την ξηρότητα του λαιμού και το μέλι ανακουφίζει από το οίδημα και τη φλεγμονή.

Προτιμήστε να φάτε κοτόσουπα η οποία θα καταπραΰνει τον πονόλαιμο και τρώγεται εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γουργουρίζει το στομάχι σας; Μυστικά υγείας για να το σταματήσετε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button