ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Βατερλώ του υπ.Υγείας με ΤΟΜΥ και οικογενειακό γιατρό! Τι θα γίνει με τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ

Στα κάγκελα είναι οι ιδιώτες γιατροί όλης της χώρας με αφορμή το εγχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις ΤΟΜΥ, τον οικογενειακό γιατρό αλλά και τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας του ΙΣΑ διαμήνυσε ότι μπορεί να αποχωρήσουν όλοι οι ιδιώτες γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ διακόπτοντας τις συμβάσεις τους με τον Οργανισμό.

Ο κ.Πατούλης εξακόντισε και βαριές κατηγορίες κατά του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι είπε: “Πρόεδρος ΙΣΑ: “Ευνουχισμένος” ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Γιατί ζήτησε την παραίτησή του”

Πρωτοβάθμια φροντίδα χωρίς …γιατρούς

Η άρνηση του ιατρικού κόσμου να συμμετάσχει στο εγχείρημα του υπουργού Υγείας με την νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας φάνηκε από την αρχή.
Άλλωστε το νέο σύστημα στηρίζεται ουσιαστικά σε πήλινα πόδια αφού τα χρήματα που θα δοθούν είναι ελάχιστα σε σχέση με όσα απαιτούνται.

Το ζήτημα όμως είναι πως και τα …τρικ που πήγαν να εφαρμοσθούν από το υπουργείο Υγείας, για να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ και ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού δεν έπιασαν.

Είναι ενδεικτικό ότι επιχειρήθηκε να “στρατολογηθούν” οι γιατροί των Κέντρων Υγείας για να στελεχώσουν τις …άδειες ΤΟΜΥ. Κάτι που βέβαια δεν αποδέχτηκαν. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις αντιδράσεις: “Νέο “μπλόκο” των γιατρών στο υπ.Υγείας! Αρνούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να συμμετάσχουν στις ΤΟΜΥ”

Το διάστημα μετά το Πάσχα αναμένεται πάντως να παρουσιασθεί ένας νέος τρόπος προσέγγισης των γιατρών τόσο σε σχέση με τις ΤΟΜΥ όσο και σε σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού.

Ταυτόχρονα και οι νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με διάφορες ειδικότητες, αναμένεται να δρομολογηθούν μετά το Πάσχα. Άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει ο διάλογος με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο παρότι και στην περίπτωση αυτή τα κονδύλια είναι περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι συνθήκες συνεργασίας δεν θα είναι οι ίδιες.

Όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr στο υπουργείο Υγείας επικρατεί μία ανησυχία μήπως και στην περίπτωση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους εξειδικευμένους γιατρούς, υπάρξει αντίδραση από τον ιατρικό κόσμο και δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως με τις ΤΟΜΥ αλλά και τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς γιατρούς.\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλοκάρει ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού! Στον αέρα οι ασφαλισμένοι

Editorial: Πως να μετατρέψεις τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε …ανειδίκευτο εργάτη!

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Νέες ΤΟΜΥ με αυστηρό σύστημα παραπομπής! Πως θα βλέπουμε ειδικό γιατρό από το 2018

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Προς αναζήτηση λύσης για τους οικογενειακούς γιατρούς το υπ.Υγείας! Τι ετοιμάζεται

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button