ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

“Βαφτίζουν” τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Μία εύκολη λύση της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι βρήκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να αντιπαρέλθει του προβλήματος που προέκυψε με τους οικογενειακούς γιατρούς που δεν επέδειξαν ενδιαφέρον ούτε για τις ΤΟΜΥ αλλά ούτε για τον ΕΟΠΥΥ.

Έτσι με νέα εγκύκλιο που εστάλη στα Κέντρα Υγείας, καλούνται οι Γενικοί Γιατροί, οι Παθολόγοι αλλά και οι Παιδίατροι να δεχθούν τις εγγραφές των πολιτών και να τους αναλάβουν ως οικογενειακοί γιατροί.

Βέβαια παραμένει άγνωστο πως οι γιατροί των Κέντρων Υγείας θα αναλάβουν μόνοι τους το ρόλο του οικογενειακού γιατρού για εκατοντάδες πολίτες, τη στιγμή που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των περιοχών όπου βρίσκονται. Άλλωστε ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να επιλέξουν και από τους γιατρούς των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) αλλά και από αυτούς του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο η άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν στο εγχείρημα με εξαιρετικά χαμηλές αποδοχές, φαίνεται πως οδήγησε το υπουργείο Υγείας στο να αξιοποιήσει μόνο τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά τι ιατρικό προσωπικό λείπει: “Χωρίς γιατρούς Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ! Όλα τα στοιχεία”

Παρ αυτά οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στον οικογενειακό τους γιατρό που θα εδρεύει στο Κέντρο Υγείας της περιοχής τους.

Όπως προβλέπει η εγκύκλιος που εστάλη από το υπουργείο Υγείας:

“Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, που υπηρετούν και παρέχουν υπηρεσίες στα Κέντρα Υγείας και σε λοιπές δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ. εγγράφουν εφ’ εξής πληθυσμό ευθύνης ως Οικογενειακοί Ιατροί“.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως με βάση τη συμφωνία που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν τον δικό τους οικογενειακό γιατρό μέχρι τον Μάρτιο που διανύουμε. Βέβαια όπως όλα δείχνουν, ζητήθηκε παράταση για την ολοκλήρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Παραπομπές σε νοσοκομείο μόνο από τον οικογενειακό γιατρό

Πάντως και στη νέα εγκύκλιο που εστάλη τονίζεται ξεκάθαρα ότι ο οικογενειακός γιατρός θα είναι αυτός που θα μπορεί να παραπέμπει τους πολίτες για περαιτέρω νοσηλεία ή για επίσκεψη σε εξειδικευμένο γιατρό δίνοντας το απαραίτητο έγγραφο. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: “Έρχεται αυστηρό σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς με εντολή τρόικας! Τι προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο”

Όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνεται στη νέα εγκύκλιο του υπουργείο Υγείας: “ο θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού αποτελεί σημαντική προτεραιότητα, καθώς προβλέπεται ότι παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα, με σκοπό την πρόληψη της νόσου και την προαγωγή της υγείας και συμβάλλει στην ορθολογική παραπομπή σε άλλες μονάδες ή υπηρεσίες του ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Έτοιμος ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών! Πως θα τον χειρίζονται οι γιατροί

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις στα Επείγοντα των Νοσοκομείων! Πόσοι γιατροί πάνε στο ΕΣΥ!

Νέα ήθη και έθιμα: Όταν οι Διοικητές μπουκάρουν στα εξετάστρια των Νοσοκομείων με το έτσι θέλω! Σκοτωμός στην Πάτρα

Τελικό ραντεβού για τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια με τις επιστημονικές εταιρείες! Τι αποφάσισε το ΚΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button