ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Βγαίνουν τα… «μαχαίρια» για τις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών!

Η δυσαρέσκεια από την κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου μεταφέρεται πλέον και στους κόλπους των νοσοκομειακών γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά που διανύουν προεκλογική περίοδο για να φθάσουν στην κάλπη στις 10 Μαρτίου.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε –λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr – όταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του οποίου φιγουράριζε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης που πρόσκειται στην κυβερνώσα παράταξη, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε στο HealthReport.gr πως ζήτησε να αφαιρεθεί άμεσα το όνομά του από τις λίστες καθότι ουδέποτε είχε εκδηλώσει τέτοιο ενδιαφέρον. Έτσι οι υπεύθυνοι της εκλογικής διαδικασίας υποχρεώνονται τώρα να επανατυπώσουν τα ψηφοδέλτια.

Πάντως στην παράταξη που είναι φίλα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει οι διαρροές στελεχών –γιατρών εδώ και καιρό, ιδιαίτερα μετά τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού. Διαβάστε ΕΔΩ που πήγαν όσοι αποχώρησαν: «Στις κάλπες οι νοσοκομειακοί γιατροί! Άγριο παρασκήνιο πριν τις εκλογές».

Το γαλάζιο στρατόπεδο

Στη γαλάζια παράταξη των νοσοκομειακών γιατρών επτά στελέχη διαφοροποίησαν τη στάση τους λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, ενώ ορισμένοι εξ αυτών είχαν δηλωθεί και στη λίστα των υποψηφίων για το ΔΣ.

Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές επιχείρησαν να βρουν νέους υποψήφιους. Ωστόσο απεδείχθησαν …άτυχοι καθώς η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, έληξε το περασμένο Σάββατο. Έτσι το ψηφοδέλτιο τους μάλλον θα μείνει…λειψό.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι για τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και «μεγαλοστελέχη» των κομμάτων που δε διστάζουν ακόμη και να τηλεφωνήσουν για να δώσουν…γραμμή.

Μέσα στο κλίμα αυτό και δεδομένης της γενικότερης ρευστής πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, αρκετοί συνδικαλιστές αλληλοκατηγορούνται για όσα πράττουν ή δεν πράττουν τα κόμματα στα οποία είναι ενταγμένοι.
Σημεία των καιρών…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button