Ειδήσεις Υγείας

Βιταμίνη Ε: Τι προκαλεί η έλλειψή της;

Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη και βασική της λειτουργία είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Αν και οι γνώμες των ειδικών διίστανται οι επιπλοκές που σχετίζονται με την έλλειψή της από τον οργανισμό είναι συνήθως οι εξής:

-Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

-Κίνδυνος αιμολυτικής αναιμίας, λόγω οξειδωτικής ζημιάς στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

-Προβλήματα αναπαραγωγής, όπως υπογονιμότητα.

-Δημιουργία καταρράκτη σε ορισμένες περιπτώσεις έλλειψης.

-Εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα, λόγω του ότι η βιταμίνη Ε σε επαρκείς ποσότητες κάνει την επιδερμίδα μας πιο φωτεινή – άρα η έλλειψή της φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

-Ευθραυστότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

-Πιθανότητες νευρολογικών βλαβών.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, μπορούμε να πούμε ότι η έλλειψη της βιταμίνης Ε μπορεί να προκαλέσει διάφορες επιπλοκές στη ζωή μας, γι’ αυτό φροντίστε να συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες στη βιταμίνη αυτή καθημερινά στη διατροφή σας και για να αυξήσετε την απορρόφησή της από τον οργανισμό, λάβετε και βιταμίνη C.

Τα συμπληρώματα της βιταμίνης είναι απαραίτητα για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, σε εγκυμοσύνη ή χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά – παρ’ όλ’ αυτά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παίρνετε πάντα τη συμβουλή του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε τη λήψη της μέσω συμπληρωμάτων και να προτιμάτε πάντα τις φυσικές πηγές της.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button