Ειδήσεις Υγείας

Βιταμίνη D: Τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη

Έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει οι επιστήμονες της mayoclinic απέδειξαν ότι η εν λόγω βιταμίνη προστατεύει από την οστεοπόρωση, την υπέρταση και τον διαβήτης τύπου 2. Αντίθετα η έλλειψη της πολύτιμης αυτής βιταμίνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καλή σωματική και ψυχική αιτία.

Διαβάστε ποια είναι τα πέντε κοινά συμπτώματα της έλλειψης βιταμίνης D:

Πονάνε τα κόκκαλά σας

Στην περίπτωση που πονάνε τα κόκκαλα σας το καλοκαίρι, και τους μύες σας και οι αρθρώσεις σας είναι σκληρές κυρίως τις πρωινές ώρες ίσως οφείλεται στην έλλειψη της βιταμίνης D.

”Πεσμένη”διάθεση

Η βιταμίνη D θεωρητικά ενισχύει τα επίπεδα της σεροτονίνης, και σε περίπτωση έλλειψή της συνδέεται άμεσα και αποκλειστικά με την κακή διάθεση, την επηρεάζει σε ένα βαθμό.

Ηλικία άνω των 50

Όσο περνάνε τα χρόνια, το δέρμα αδυνατεί να παράξει τις ίδιες ποσότητες βιταμίνης D και τα νεφρά με τη σειρά τους δεν είναι το ίδιο παραγωγικά, όσον αφορά στη μετατροπή της βιταμίνης σε μορφή που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Επιπλέον, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας περνούν περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού, κάτι που ρίχνει ακόμα περισσότερο τα επίπεδα της βιταμίνης D στο σώμα τους.

Πολλά παραπανίσια κιλά

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D, είναι λιποδιαλυτή, έχει σαν αποτέλεσμα σε άτομα που έχουν στο σώμα τους περισσότερο λίπος από το φυσιολογικό να διαλύεται περισσότερο, ρίχνοντας έτσι την περιεκτικότητά της στον οργανισμό και αυξάνοντας τις ανάγκες τους στη βιταμίνη.

Γαστρεντερικά προβλήματα

Άτομα με τη νόσο του crohn ή φλεγμονές στο έντερο, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν έλλειψη στη βιταμίνη, καθώς επηρεάζεται η απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button