Πολιτική Υγείας

Βορίδης για φακελάκια: “Ξεσκονίστε τον Ευαγγελισμό”! Οι άλλοι εμπλεκόμενοι και τα ύποπτα σημειώματα

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που έχει πλέον στα χέρια του το πόρισμα του ιατροδικαστή, έδωσε εντολή στη διοίκηση του Ευαγγελισμού να κάνει ενδελεχή έλεγχο (ΕΔΕ) σε όλους τους εμπλεκόμενους στο τραγικό περιστατικό.
Με βάση τις οδηγίες Βορίδη στον διοικητή Αναστάσιο Γρηγορόπουλο θα πρέπει να αναζητηθούν και να ερωτηθούν όλοι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που ασχολήθηκαν με τον άτυχο 67χρονο συνταξιούχο ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που είχαν ανάμειξη για την καθυστέρηση της επέμβασης. Μια καθυστέρηση που δεν αποκλείεται να συνέβαλε με έναν τρόπο στην χειροτέρευση της κατάστασης της υγείας του άτυχου 66χρονου.

Στο μεταξύ έγκυρες πληροφορίες του healthreport.gr
αναφέρουν ότι στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχουν περιέλθει σημειώματα στα οποία αναγράφονται ποσά ανά πρόσωπο/ιδιότητα. Γι αυτό και τώρα οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες προσπαθούν να συνδυάσουν πρόσωπα και πράγματα με τα ποσά που αντιστοιχούν στο κάθε σημείωμα ώστε να βρεθεί εάν είχε στηθεί ολόκληρη αλυσίδα διακίνησης μαύρου χρήματος μέσα από φακελάκια.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή Καρακούκη βρίσκεται στα χέρια του Μάκη Βορίδη χωρίς ωστόσο να φαίνεται ξεκάθαρα εάν η καθυστέρηση των 18 ημερών επέφερε τελικά το θάνατο στον ασθενή. Το δεύτερο πόρισμα με την ιστολογική εξέταση αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση. Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης πάντως σε δηλώσεις του άφησε σαφείς αιχμές για τις επιπτώσεις που είχε η καθυστέρηση στην επέμβαση στη ζωή του 67χρονου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button