Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Βουλιμικά επεισόδια: Δείτε από τι κινδυνεύετε

Τις περισσότερες φορές ο ασθενής νιώθει άσχημα και για να νιώσει καλύτερα προσπαθεί να ποβάλλει την τροφή κάνοντας εμετό. Σύμφωνα με τους ειδικούς της mayo clinic συνήθως οι πάσχοντες παρουσιάζουν τουλάχιστον τρία βουλιμικά επεισόδια την εβδομάδα για μία περίοδο 3 με 6 μηνών το λιγότερο.

Συνήθως το πρόβλημα αυτό αφορά τις νέες γυναίκες ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα υγείας όπως η κατάθλιψη.

Τα σημάδια sos που πρέπει όλοι να γνωρίζουν είναι:

Η αμηνόρροια, τα αδύναμα δόντια, ούλα, οστά, μαλλιά, νύχια, η συνεχής κούραση, τα γαστρεντερικά προβλήματα, τα σπασμένα αγγεία στο πρόσωπο κ.ά.

Η απότομη πτώση του βάρους ή οι συχνές αυξομειώσεις του.

Εμμονή με τη γυμναστική, τις δίαιτες και τη ζυγαριά.

Μείζον πρόβλημα

Σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα ”χτυπά” όλο και μικρότερα παιδιά (το 3% των περιπτώσεων αφορά παιδιά μικρότερα των 11 ετών), αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες, γυναίκες που προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και κοινωνικοοικονομικά στρώματα, αλλά και αγόρια .

Θεραπεία

Συνήθως εφαρμόζεται ψυχοθεραπεία (ατομική και οικογενειακή) και όταν συνυπάρχει κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα χορηγείται και ειδική αγωγή. Ακόμα και μετά τη θεραπεία όμως παραμένει πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τη διατροφή και είναι πιθανό στο μέλλον να παρουσιαστεί πρόβλημα βουλιμίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button