ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Βράζουν οι γιατροί για την αξιολόγηση μετά την ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη! Δείτε το έγγραφο της αξιολόγησης

Βράζει και ο υγειονομικός χώρος για την αξιολόγηση, η οποία υποτίθεται πως θα πρέπει να ξεκινήσει με διαδικασίες εξπρές μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Η επί της ουσίας διαδικασία πάντως είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό αφού έχουν μοιραστεί στα νοσοκομεία όλα τα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους επικεφαλής των τμημάτων με βάση την άποψη που έχουν για τους υφισταμένους τους, είτε είναι γιατροί είτε είναι υγειονομικοί υπάλληλοι.

Η τροπολογία βέβαια Γεροβασίλη βάζει τους κλάδους σε νέες περιπέτειες, καθώς όποιος διευθυντής αρνηθεί να αξιολογήσει τους υφισταμένους του κινδυνεύει να υποβαθμιστεί ουσιαστικά αφού δε θα προχωρούν οι κρίσεις του για αναβάθμιση.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι Προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στην οποία προΐστανται – συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, θα αποκλείονται αυτόματα από τις επόμενες κρίσεις προϊστάμενων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι γιατροί είναι στα κάγκελα και μιλούν για απεργοσπαστικό μηχανισμό από την πλευρά της κυβέρνησης. Διαβάστε ΕΔΩ τι λένε οι γιατροί του ΠΕΔΥ: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Απεργοσπαστική διαδικασία η αξιολόγηση για τους γιατρούς! Τι προτρέπουν τους συναδέλφους τους».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμη και γιατροί που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικά έχουν εκλεγεί και με την κυβερνώσα παράταξη, δηλώνουν ανοικτά κατά των κυβερνητικών ενεργειών για την αξιολόγηση.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, τις τελευταίες ημέρες οι διαμαρτυρίες προς την Κουμουνδούρου με τελικούς αποδέκτες τους …ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, δίνουν και παίρνουν από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια η κυβέρνηση δε φαίνεται να κάνει βήμα πίσω…

Πάντως οι γιατροί ετοιμάζουν νομικά μέτρα κατά της αξιολόγησης, ενώ ήδη η τοποθέτηση του νομικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ για το θέμα ενισχύει τα επιχειρήματα τους ότι η διαδικασία είναι παράνομη.

Έγγραφο κυρίως για …νοσοκομειακούς

Πάντως φαίνεται ότι η όλη αξιολόγηση έχει “στηθεί” για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όχι για όσους εργάζονται στα ΠΕΔΥ ή άλλες υγειονομικές Μονάδες.
Και αυτό διότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι όλες οι ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι προϊστάμενοι, είναι στηριγμένες στα νοσοκομεία.

Μεταξύ των απαντήσεων που πρέπει να δώσουν οι προϊστάμενοι για τους υφισταμένους τους είναι τι επιστημονικό και ερευνητικό έργο έχουν, αν διαθέτουν οργανωτική εμπειρία και διοικητική ικανότητα, τι συμπεριφορά παρουσιάζουν στους ασθενείς, εάν συμμετέχουν στις δραστηριότητες του νοσοκομείου όπως εφημερίες, εξωτερικά ιατρεία κλπ, τι ήθος και χαρακτήρα έχουν, εάν συνεργάζονται καλά με τους συναδέλφους τους, εάν δείχνουν ανθρώπινη κατανόηση, ένα διατηρούν τη ψυχραιμία τους κλπ.

Δείτε παρακάτω μερικές χαρακτηριστικές ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να δώσουν απαντήσεις οι προϊστάμενοι γιατροί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΠΕΔΥ: Δέκα μέρες προθεσμία για μόνιμη ένταξη στο ΕΣΥ! Έρχονται έλεγχοι σε ιατρεία

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για συμβάσεις οδοντιάτρων –ΕΟΠΥΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Αλλάζει το σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Εξώδικο γιατρών κατά ΕΟΠΥΥ! Όλοι οι λόγοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button