ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Βράζουν οι επικουρικοί γιατροί για μισθούς και συμβάσεις! Τι ετοιμάζουν

Στον αέρα νοιώθουν ότι βρίσκονται οι επικουρικοί γιατροί των Νοσοκομείων καθώς οι θέσεις τους παραμένουν επισφαλείς.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι επικουρικοί γιατροί έχουν περάσει μεγάλη ταλαιπωρία αν σκεφτεί κανείς ότι ενώ εργάζονται κανονικά στα νοσοκομεία με πλήρες ωράριο και υποχρεώσεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε ούτε τις αποδοχές τους, καθώς θεωρούσε ότι παράτυπα είχαν γίνει παραταθεί οι συμβάσεις τους.

Χρειάστηκε να πιέσουν οι συνδικαλιστές με κάθε μέσο και να γίνουν και κινητοποιήσεις για να πληρωθούν. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά τι έχει συμβεί: “Επικουρικοί γιατροί με …ημερομηνία λήξεως! Πότε αποχωρούν από το ΕΣΥ”

Ωστόσο τα προβλήματα του κλάδου δε σταματούν εδώ καθώς αναμένεται και η λήξη των συμβάσεων τους επομένως θα βρεθούν εν μία νυκτί εκτός ΕΣΥ.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αλλά και η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιούν έκτακτη συνεδρίαση με όλους τους επικουρικούς γιατρούς την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 6.00μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός (Δώμα) με θέμα τα προβλήματα των επικουρικών γιατρών.

Ο κλάδος μέσω των συνδικαλιστικών Ενώσεων ζητά τη μονιμοποίηση στο ΕΣΥ, δεδομένου ότι τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και μέχρι στιγμής προσλήψεις δε γίνονται και λόγω περιορισμών του μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button