Επιχειρηματικά Νέα

Βραβείο επιχειρηματικότητας στην ELPEN!

Ο Θεόδωρος Τρύφων, Αντιπρόεδρος της ELPEN και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) που παρέλαβε το βραβείο σημείωσε ότι «Η ELPEN παρά την κρίση και την απώλεια εσόδων που υπέστη, επένδυσε και αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό σε 880 εργαζόμενους, καθώς αυτό αποτελεί στρατηγικό προσανατολισμό της».

Επίσης υπογράμμισε ότι η ELPEN επενδύει στον εκσυγχρονισμό ποιοτικού ελέγχου και παραγωγικών διαδικασιών και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς ο σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων, με ελληνικές ευρεσιτεχνίες που θα στηρίξουν την επόμενη μέρα του επιχειρείν της ELPEN και της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, με παρουσία στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Αναφορικά με τον ρόλο της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας, ο κ. Τρύφων τόνισε, ότι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία θεωρεί πρώτιστο καθήκον της τη διασφάλιση της επαρκούς κάλυψης των φαρμακευτικών αναγκών της Ελληνικής κοινωνίας και επεσήμανε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, η οποία επηρεάζει σημαντικά την εισαγωγή πρώτων υλών.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «αν και οι λύσεις είναι δύσκολες, υπάρχουν δυνατότητες να επενδύσουμε στην επόμενη μέρα ώστε αυτή να μας βρει με περισσότερη έρευνα, περισσότερες εξαγωγές, περισσότερες θέσεις εργασίας. Παρά το γεγονός ότι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία καταλαμβάνει σήμερα μόνο το 20% της εγχώριας αγοράς, αναδεικνύεται από τους πλέον δυναμικούς κλάδους και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και σταθερότητας».

Ο κ. Τρύφων διαβεβαίωσε ότι ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, τα Ελληνικά φάρμακα μπορούν να εγγυηθούν σημαντικές εξοικονομήσεις, καθώς είναι ποιοτικά και προσφέρονται με έκπτωση έως και 70% σε σχέση με αυτά που έχει λήξει το πατέντο τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button