Επιχειρηματικά Νέα

Βραβείο Prix Galien στην Bristol-Myers Squibb για το καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν!

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της τελετής, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την 1η Απριλίου, τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien, τίμησαν και αναγνώρισαν την φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία, καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο τους ρόλο.

Στην κορυφαία στιγμή της βραδιάς, απονεμήθηκαν τα φαρμακευτικά βραβεία για τις ακόλουθες κατηγορίες:

• Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν
• Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν
• Καλύτερο Ορφανό Φάρμακο για σπάνια πάθηση
• Καλύτερη Ιατρική Συσκευή ή Διαγνωστικό Εργαλείο ή Μηχάνημα ή Βιοδείκτης ή Ιατροτεχνολογικό Προϊόν

Το Nivolumab της φαρμακευτικής εταιρείας Bristol-Myers Squibb, βραβεύθηκε για το Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν, υπογραμμίζοντας την καινοτομία που φέρνει σε ένα ευρύ πεδίο στην μάχη κατά του καρκίνου. Μέχρι στιμής, οι ενδείξεις που έχουν εγκριθεί και είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στην Ελλάδα είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του νεφρού, το μελάνωμα και το λέμφωμα Hodgkin.

Το Nivolumab είναι μια καινοτόμος ανοσο-ογκολογική θεραπεία. O μηχανισμός δράσης του συνεργάζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύει την ανοσοεπιτήρηση από τα Τ-λεμφοκύτταρα και μειώνει έτσι την ανάπτυξη του όγκου. Το Nivolumab έχει επιδείξει σημαντικά κλινικά οφέλη, που συνήθως δεν απαντώνται σε προθεραπευμένους ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο, όπως επιβίωση ορόσημο έως 5 χρόνια μετά τη θεραπεία.

Το Nivolumab έχει ένα εκτεταμένο κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξης και μελετάται σε διάφορους τύπους καρκίνου. Το καρκίνωμα εκ πλακωδών κυττάρων κεφαλής και τραχήλου, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, ο ορθοκολικός καρκίνος και ο γαστρικός καρκίνος είναι μερικοί τύποι καρκίνου με σημαντικές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, στους οποίους, το Nivolumab έχει επιδείξει ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Για αυτό, αναμένονται νέες ενδείξεις για το Nivolumab στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button