Ειδήσεις Υγείας

Βραδυκαρδία: Τι σημαίνει & πότε να επισκεφτείτε άμεσα τον γιατρό

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η  καρδιά χτυπά συνήθως περίπου 60 με 100 φορές το λεπτό σε έναν ενήλικα σε κατάσταση ηρεμίας. Εάν έχετε βραδυκαρδία, η καρδιά σας χτυπά λιγότερες από 60 φορές το λεπτό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic η βραδυκαρδία μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην περίπτωση εκείνη που η καρδιά δεν αντλεί αρκετό πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στο σώμα.

Από την άλλη τα μέλη της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά (AHA), τονίζουν ότι οι ενήλικες που παραμένουν σε καλή φυσική κατάσταση μπορεί να μην ξεπερνούν τους 60 παλμούς ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας, όμως στην περίπτωση αυτή δεν παρατηρούνται επιπλοκές.

 

 

 

 

 

 

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται η βραδυκαρδία περιλαμβάνουν:

Αίσθημα επικείμενης λιποθυμίας (συγκοπή)
Ζάλη
Αδυναμία

Κόπωση
Δυσκολία στην αναπνοή
Πόνος στο στήθος

Σύγχυση ή προβλήματα μνήμης
Κουράζεστε εύκολα κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Αν έχετε λιποθυμικά επεισόδια, έχετε δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, απευθυνθείτε επειγόντως τον προσωπικό σας γιατρό.

Tip

Ο καρδιακός ρυθμός σε κατάσταση ηρεμίας που είναι βραδύτερος από 60 παλμούς το λεπτό, υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικός για μερικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα για τους νέους υγιείς ενήλικες και τους καλά προπονημένους αθλητές. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, η βραδυκαρδία δεν θεωρείται πρόβλημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρδιά: Τι να κάνετε για να μη σας προδώσει;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button