Πολιτική Υγείας

Γέμισε πλαστά φάρμακα το διαδίκτυο! Οι προειδοποιήσεις του ΕΟΦ

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθώς περισσότερα από το 50% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες που κρύβουν την πραγματική τους διεύθυνση είναι πλαστά.Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα που διακινούνται στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας, γιατί ενδεχομένως να έχει παραποιηθεί η σύνθεσή τους όσον αφορά οποιοδήποτε από τα συστατικά τους ή και την ισχύ τους, η συσκευασία και επισήμανσή τους ή και το όνομά τους.
Επίσης, συχνά οι ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα στο Διαδίκτυο παρέχουν ψευδή στοιχεία για τον παραγωγό του φαρμάκου, τη χώρα παραγωγής του ή για άλλα στοιχεία σχετικά με τη διακίνηση του φαρμάκου.
Η ασφάλεια ενός φαρμάκου που προσφέρεται μέσω του Διαδικτύου, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Εθνικός Οργανισμός Φάρμακων, είναι αδύνατον να επαληθευτεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι τα εγκεκριμένα φάρμακα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές ή εάν είναι παραποιημένα και επικίνδυνα. Γι΄αυτό είναι σημαντικό να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας μόνο από ασφαλείς πηγές (δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο,το ασφαλιστικό μας ταμείο).
Όπως τονίζει ο ΕΟΦ στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας, η ορθή χρήση φαρμάκων προστατεύει την υγεία μας, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button