Επιχειρηματικά Νέα

Γίνε σήμερα εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και Κάνε Δώρο τη Ζωή

Πλέον, είναι στο “χέρι” μας όλοι να γίνουμε δότες μυελού των οστών, καθώς το ιδιωτικό Διαγνωστικό Βιοπαθολογικό (Μικροβιολογικό) Εργαστήριο Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, θέλοντας να ενισχύσει τις προσπάθειες του έργου του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, έγινε Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Έτσι ο καθένας από εμάς, μπορεί να προσέλθει στο εργαστήριο, που βρίσκεται στη διεύθυνση Αρεταίου 22 & Πανόρμου Αθήνα και δίνοντας λίγο αίμα ή στοματικό επίχρισμα (σάλιο) να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου μας, που πάσχει από κάποια απειλητική για τη ζωή του νόσο όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία.

Η διαδικασία είναι απλή, ολιγόλεπτη και ανώδυνη. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι όσο περισσότεροι υποψήφιοι δότες υπάρχουν, τόσο αυξάνουν και οι πιθανότητες να βρεθεί συμβατός δότης για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Υπολογίζεται ότι 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να κερδίσουν τη μάχη με το θάνατο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών. Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε! Αρκεί ο μυελός τον οστών του ατόμου που τον έχει ανάγκη, να έχει την ίδια «ιστική ταυτότητα» με αυτή του υποψηφίου δότη, δηλαδή να υπάρχει ιστοσυμβατότητα.

Tι είναι

Ο μυελός των οστών βρίσκεται στα πλατιά οστά του σώματος (λεκάνη, στέρνο) εκεί όπου αρχέγονα κύτταρα ωριμάζουν και μετατρέπονται σε αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια.
Όμως σε ορισμένους συνανθρώπους μας,ο μυελός των οστών δεν μπορεί να παράξει φυσιολογικά κύτταρα εξαιτίας καρκινογένεσης(λευχαιμία), ανεπάρκειας (απλασία μυελού των οστών), καταστροφής του μυελού των οστών (ακτινοβολία, φάρμακα) ή λόγω κληρονομικών νοσημάτων. Μη τους εγκαταλείψουμε.Γίνε σήμερα εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και Κάνε Δώρο τη Ζωή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται, στη διεύθυνση Αρεταίου 22 & Πανόρμου Αθήνα
τηλ: 210 6440 222 fax: 210 6422 160 E-mail: info@apostolakopoulos.gr

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 07:00-14:00, και 17:00-19:00
Σάββατο: 08:00-13:00

Σχετικά Άρθρα

Back to top button