Ειδήσεις Υγείας

Γαστρεντερίτιδα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης!

Μετά το συναγερμό που σήμανε στις υγειονομικές αρχές για 300 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Άργος Ορεστικού καλό είναι να γνωρίζετε τα σωστά βήματα αντιμετώπισης της γαστρεντερίτιδας!

Σημείο κλειδί για να μην εκδηλωθούν περαιτέρω επιπλοκές είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα της γαστρεντεριτίδας.

Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες της mayo clinic συνιστούν:

Πολλά υγρά

 

 

 

 

 

Πίνετε μόνο διαυγή υγρά για τις πρώτες 24 ώρες. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να καταναλώνουν ισοτονικά ποτά για να αναπληρώσουν τους χαμένους ηλεκτρολύτες. Αποφύγετε τον καφέ και το τσάι, καθώς αναστατώνουν το στομάχι. Αν έχετε διάρροια, αποφύγετε τους χυμούς.

Τι να φάτε

 

 

 

 

 

Οι τροφές που ενδεικνύεται για το διάστημα που διαρκεί η γαστρεντερίτιδα είναι: κρακεράκια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι και οι πατάτες. Αποφύγετε γαλακτοκομικά, καυτερά φαγητά και τροφές με πολλά λίπη.

Ναι στα αναλγητικά- Όχι στα αντιβιοτικά

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο και τους μυϊκούς πόνους με αναλγητικά χάπια. Προσοχή τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας, καθώς η λοίμωξη οφείλεται σε ιό.

Μείνετε στο σπίτι

 

 

 

 

 

Ο οργανισμός  δεν πρέπει να καταπονείται. Θα πρέπει να κοιμάστε αρκετά και να αποφεύγετε δραστηριότητες που σας κουράζουν. Όσο εσείς χαλαρώνετε, το ανοσοποιητικό σας θα εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τον ιό της γαστρεντερίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαστρεντερίτιδα: Πως «κολλάει»;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button