Ειδήσεις Υγείας

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Ανησυχητικά συμπτώματα

Ο λόγος για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση η οποία προκαλεί έντονο πόνο και καούρα στους πάσχοντες. Οι ερευνητές της mayio clinic ύστερα από πολυετείς έρευνες κατάφεραν και αποδικωποίησαν τα ύποπτα συμπτώματα.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος είναι το πιο συχνό σύμπτωμα αφού τα οξέα του στομάχου προκαλούν παλινδρόμηση. Ωστόσο οι περισσότεροι παρερμηνεύουν τον συγκεκριμένο πόνο στο στήθος με σύμπτωμα εμφράγματος ή καρδιακού επεισοδίου.

 

Πόνος μετά το γεύμα

Ο πόνος  μετά από ένα λουκούλειο  γεύμα είναι επίσης ένα σύμπτωμα της πάθησης αφού το στομάχι είναι υπερφορτωμένο και κατά συνέπεια οδηγείται ξανά προς τα πάνω.

Φροντίζετε να καταναλώνετε συχνά και μικρά γεύματα.

Πικρή γεύση στο στόμα

Τα οξέα που κατευθύνονται στον οισοφάγο, αφήνουν μία πικρή γεύση στο στόμα και σε πιο ακραίες καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και πνιγμό.

Ναυτία

Στην περίπτωση που η ναυτία εμφανίζεται αμέσως μετά το γεύμα σας, αποτελεί μία ισχυρότατη ένδειξη ότι πρόκειται για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Στην περίπτωση αυτή μία απλή θεραπεία με αντιόξινα, συνήθως αρκεί.

Βραχνάδα στη φωνή

Μπορεί να νιώθετε ότι είστε στα αρχικά στάδια μίας γρίπης, επειδή η φωνή σας έχει μία ελαφρά βραχνάδα, αλλά ίσως να μην είναι αυτή η αιτία. Όταν η φωνή αρχίζει να γίνεται πιο βραχνή και να «σπάει» μπορεί να πρόκειται για άλλο ένα σύμπτωμα

Προβλήματα στην κατάποση

Η πάθηση προκαλεί στένωση του οισοφάγου με συνέπεια να υπάρχει δυσκολία στην κατάποση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button