ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Γενικοί Γιατροί: Επικίνδυνες και παράνομες οι μετακινήσεις γιατρών στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν

Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε βλάβη προκύψει λένε τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής απευθυνόμενα στους αρμόδιους των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) αλλά και του υπουργείου Υγείας που με διαδικασίες εξπρές μετακινούν γενικούς γιατρούς από τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νοσοκομεία για να καλύψουν τα κενά.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής Ανάργυρος Μαριόλης και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Φραγκούλης με επιστολή τους στους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις των επικίνδυνων αυτών μετακινήσεων δεδομένου πως οι γενικοί γιατροί έχουν εκπαιδευτεί για την επείγουσα ιατρική στις πρωτοβάθμιες μονάδες και όχι για τα νοσοκομεία.

Όπως λένε στην επιστολή τους: «Ο Γενικός Γιατρός είναι ιατρός που εργάζεται στην κοινότητα, σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσφέρει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σαφώς δεν είναι ιατρός που έχει εκπαιδευτεί για να εργαστεί σε Νοσοκομείο και να προσφέρει εξειδικευμένη νοσοκομειακή φροντίδα.

Τα διατομεάκα ΤΕΠ περιφερειακών νοσοκομείων δεν μπορούν να βαφτιστούν αυτοτελή ΤΕΠ στα οποία μπορούν να εργαστούν Γενικοί Ιατροί, αφού έχουν μετεκπαιδευτεί στην Επείγουσα Ιατρική. Δεν μπορεί να βαφτίζετε το κρέας ψάρι για να καλύψετε τις τρύπες στην Υγεία» λένε χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνουν: «Εμμένοντας στις παράνομες αποφάσεις σας ωθείτε τους συναδέλφους σε αλλότριο έργο και αντιποίηση ειδικότητας και θέτετε σε κίνδυνο τους ίδιους και κυρίως τους ασθενείς τους.
Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιαδήποτε βλάβη προκύψει. Παράλληλα αποψιλώνετε και δίνετε το τελειωτικό χτύπημα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ ταυτόχρονα διατυμπανίζετε πως θέλετε να την ανορθώσετε, καθώς σωστά διαπιστώνετε πως αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του συστήματος υγείας της χώρας».

Να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα είναι συστηματικές οι μετακινήσεις γενικών γιατρών στα νοσοκομεία από τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας ενώ με διαδικασίες εξπρές γιατροί από τα Κέντρα Υγείας μεταφέρονται και στα νησιά για να καλύψουν τις ανάγκες. Γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από τη Σαλαμίνα στους…Λειψούς! Μετακινήσεις εξπρές γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στα νησιά

Κέντρα Υγείας χωρίς φάρμακα και βαμβάκι! Συνεχίζεται το δράμα των ελλείψεων

Νοσηλεύτριες σε ρόλο…προμηθευτών και γιατροί σε ρόλο …επαιτών! Το κατάντημα των Κέντρων Υγείας

Στα Κέντρα Υγείας και ΠΕΔΥ ούτε για …γενική αίματος! Πως ξέμειναν από υλικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button